Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22392/170-milijonu-mokejimo-korteliu-numeriu-pagrobes-hakeris-gavo-20-metu-kalejimo/spausdinti/

170 milijonų mokėjimo kortelių numerių pagrobęs hakeris gavo 20 metų kalėjimo

Publikuota: 2010-03-28 13:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Dėl 170 milijonų mokėjimo kortelių numerių pagrobimo prisipažinęs hakeris Albertas Gonsalesas ketvirtadienį buvo nuteistas 20 metų kalėjimo.

2009 metų rugsėjį 28 metų Gonsalesas patvirtino, kad pagrobė duomenis iš tokių prekybos tinklų duomenų bazių kaip „TJX Cos“, „BJ's Wholesale Club“ ir „Barnes & Noble“.

Skirta bausmė buvo 5 metais trumpesnė negu prašė kaltinamoji pusė. Teisėjo teigimu, skiriant nuosprendį buvo atsižvelgta į padaryto nusikaltimo žalą, o taip pat kaltinamojo atgailą ir pagrobto milijono grąžinimą, kuris buvo užkastas jo tėvų sode.

„Tai pats didžiausias ir brangiausiai kainavęs nusikaltimas JAV kibernetinių nusikaltimų istorijoje“, - pareiškė teisėjas.

Nuosprendis kitose bylos epizoduose bus paskelbtas netrukus. Gonsaleso gynėjai reikalavo atsižvelgti į tai, kad nusikaltimą jis darė apsvaigęs nuo įvairių narkotinių medžiagų (kanapių, haliucinogeninių grybų, LSD, ketamino ir kokaino), o taip pat kaltinamasis gali sirgti viena iš autizmo formų.

2009 metų gruodį vienas iš Gonsaleso bendrininkų buvo nuteistas 2 metams kalėjimo ir privalės išmokėti 171,5 milijonų dolerių kompensaciją. Kitas amerikiečio bendras, baltarusis Sergejus Pavlovičius, praėjusių metų rugsėjį gimtinėje sulaukė 10 metų kalėjimo bausmės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!