Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22342/dulkiu-siurbliams-dizaineriai-sukure-naujus-amplua/spausdinti/

Dulkių siurbliams dizaineriai sukūrė naujus amplua

Publikuota: 2010-03-25 19:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

Šiandien prasidedančioje dešimtojoje „Mados infekcijoje“ bus pristatyta ir 6 belaidžių „Electrolux“ dulkių siurblių, kuriems 8 festivalio dizaineriai sukūrė naujus amplua, ekspozicija, veiksianti visas tris renginio dienas.

Festivalio senbuvis Vitalis Čepkauskas, prieš trejus metus dekoravęs skalbinių džiovyklę, dulkių siurblyje pamatė įsikūnijusią gyvatę, gebančią sumedžioti grobį sunkiai pasiekiamose vietose. Belaidis „Ergorapido“ siurblys dizaineriui tarsi roplys, pakeitęs odą. Koncepciją „KITA ODA“ Vitalis įgyvendino pasitelkdamas graviravimą, tapybą bei trikotažo siuvimą. „Gyvatės odos raštą ir faktūrą padiktavo paveikslas, kurį perkėliau ant mažojo siurbliuko, primenančio gyvatės galvą, ir „išnaros“ – trikotažinio šaliko, kurį siurblio šeimininkas pilnai gali dėvėti“, sakė V.Čepkauskas.

Tuo tarpu Gabrielė Januškevičiūtė, dekoruodama siurblį nusprendė tęsti savo kolekcijos „DONO“ temą. Dizainerė nori atkreipti visuomenės dėmesį į donorystę, ne tik kaip į organų dovanojimą po mirties, bet ir dvasinę idėjų bei emocijų apykaitą. Dekoruodama siurblį, Gabrielė jungė skirtingų tekstūrų lipdukus, simbolizuojančius skirtingos prigimties žmones bei jų idėjas. Taip pat dizainerė sukūrė siurbliui „džemperį“, su kuriuo siurblys galės patogiai keliauti arba kaboti ant sienos, neužimdamas vietos.

Dulkių siurbliams dizaineriai sukūrė naujus amplua

Sandra Straukaitė siurblį mato vakarėlių kontekste, todėl pasirinko temą „HAPPY BIRTHDAY!“. „Man patinka gimtadienį švęsti namie – savo erdvėje, kur esi nuo nieko nepriklausomas, laisvas, nieko nebijai ir gali kvailioti kiek širdis geidžia. Kavinės ir restoranai, gal ir prašmatnesni, tačiau bedvasiai ir nejaukūs, tinkami tik formaliems nūdų pasisėdėjimams. Nebijokite į namus prisikviesti tiek svečių, kad linguotų lubos, o vienas kitas pasiliktų ir pernakvoti. Linksminkitės drąsiai, nesibaimindami varginančios namų ruošos ir tvarkymosi vergovės. Siurblys juk protingas daiktas – visus linksmybių padarinius susiurbia vienu įkvėpimu!“,- sako dizainerė, kurios siurblys tiesiog aplipo tūkstančiais spalvotų konfeti.

Viena iš trijų „Mados injekcijos“ laimėtojų - Vidmina Stasiulytė - siurblio įvaizdžiui parinko „LIETUVOS RAUDONOSIOS KNYGOS“ temą. Dizainerės idėjos tikslas – atkreipti dėmesį į retų ir nykstančių gyvūnų bei augalų skaičiaus didėjimą Lietuvoje - tokių jau yra virš 700. Autorė prietaiso spalvą pakeitė į raudoną ir dekoravo jį specialiai šiai idėjai sukurtais lipdukais – išnykimą simbolizuojančiais augalų ir gyvūnų „šešėliais“.

Dianos Kuzmickaitės ir Aušros Urbanavičiūtės duetas siurblį pavertė suaugusiųjų žaisliuku ir naująjį jo įvaizdį pajungė savo kolekcijos „LEZENFAN“ idėjai - vidinei kovai tarp vaikiškumo ir moteriškumo. Pasak dizainerių, tai žvilgsnis pro infantilumo akinius į modernų ir technologiškai ištobulintą namų apyvokos įnagį, kuris skirtas suaugusiems, bet patinka ir vaikams

Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė išraiškingo dizaino siurblio nusprendė nesieti su kolekcija, todėl jo dekoras itin subtilus ir vos matomas. „Įžvelgtos dvi siaubo filmų ikonos turėtų efektingai priminti siurblio šeimininkui, jog pats laikas stoti į kovą su siaubu namuose ar automobilyje bei visą tą baisį įkalinti“, - sako koncepciją „EGZORICSTAS“ sukūrusios dizainerės

Pasak sakė „Electrolux“ atstovo Lauryno Skruibio „Ergorapido“ siurbliai šiam projektui buvo parinkti todėl, kad dėl savo patogumo ir išskirtinio dizaino yra tiesiog pasmerkti laikyti matomoje vietoje, o ne spintoje ar sandėliuke.

Be to, „Ergorapido“ yra sėkmingiausiai pasaulyje parduodamas modelis belaidžių siurblių kategorijoje. Vasario mėn. nepriklausomas Vokietijos testavimo institutas SLG pripažino, jog savo kategorijoje šis tik 2,5 kg sveriantis siurblys konkurentus lenkia siurbimo galia, dėl specialios konstrukcijos jo antgalis gali judėti net 180º kampu, be to, jis yra tyliausias savo kategorijoje.

Šis „Mados infekcijos“ ir „Electrolux“ projektas jau trečiasis: 2008 m. kompaktinių „Electrolux“ prietaisų – skalbyklės, džiovyklės ir indaplovės – išvaizdą keitė Giedrius Paulauskas, Agnė Kuzmickaitė bei Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės duetas. 2007 m. Sandra Straukaitė, Vitalijus Čepauskas ir Andrei Bartenev festivalio publikai pristatė originaliai dekoruotas skalbinių džiovykles „Iron Aid“.

Bendradarbiavimą su dizaino, meno ir mados atstovais, ieškant netikėtų prietaisų dekoravimo sprendimų, „Electrolux“ pradėjo 2005 m., kai nuspendė, jog balta buitinė technika nepadeda vartotojams išreikšti savo individualumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!