Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22329/rusija-aktyvina-kova-su-torrent-u-svetainemis/spausdinti/

Rusija aktyvina kovą su „torrent’ų“ svetainėmis

Publikuota: 2010-03-25 10:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Rusijos teisėtvarkos pareigūnai vykdys veiklą, susijusią su keitimosi bylomis svetainių, tokių kaip Torrents.ru, uždarymu ir kova su jų kūrėjais, praneša newsru.com.

Kaip pranešė žurnalistams Maskvos vyriausiosios vidaus reikalų valdybos viršininko pavaduotojas, atsakingas už ekonominį saugumą, generolas leitenantas Viktoras Vasiljevas, „mūsų užduotis yra užkirsti kelią šių svetainių kūrėjų veiklai“.

Jis paaiškino, kad dėl keitimosi bylomis svetainių veiklos teisių turėtojai patiria didelių nuostolių, praneša ITAR-TASS. Generolas pripažino, kad ši kova kol kas beveik bevaisė, nes vienintelė tokio pobūdžio svetainė, kurią milicijai pavyko uždaryti – tai Torrents.ru.

Primename, kad kai šių metų vasario mėn. Rusijos teisėsaugos institucijos susidomėjo rusiškos keitimosi bylomis svetainės veikla, kompanija „Ru-Centr“ prokuratūros reikalavimu nustojo palaikyti svetainės domeną. Tačiau Torrents.ru tiesiog persikėlė į naują domeną, esantį už .RU zonos ribų (rutracker.org) ir iki šiol tęsia savo veiklą.

Kovo 17 d. teisėsaugos institucijos įvykdė reidą, siekdamos uždaryti keitimosi bylomis svetainę iFolder.ru, nes vienas iš vartotojų jos serveriuose patalpino vaikų pornografiją.

Tačiau po paros iFolder.ru vėl pradėjo veikti. Šia situacija susidomėjo net Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kuris liepė Vidaus reikalų ministerijos vadovui Rašidui Nurgalijevui patikrinti, ar pareigūnų, nutraukusių populiariomis keitimosi bylomis svetainės darbą, veiksmai buvo teisėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!