Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22302/jau-zinoma-kurias-mokyklas-vst-pamoka-aplankys-si-balandi/spausdinti/

Jau žinoma, kurias mokyklas „VST“ pamoka aplankys šį balandį

Publikuota: 2010-03-23 15:45
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: VST, AB

Akcinė bendrovė „VST“ jau ketvirtus metus vykdo socialinę akciją „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“. Šiemet ji keliaus į tas mokyklas, kuriose mokosi neįgalūs vaikučiai.

Vasario – kovo mėnesį „VST“ kvietė Vakarų Lietuvos mokyklų mokytojus, dirbančius su neįgaliais vaikučiais, registruoti savo mokyklą forume www.vst.lt/forumas ir čia pateikti motyvuotą atsakymą, kodėl akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ turėtų atvykti būtent į jų mokyklą.

Dalyvauti akcijoje registravosi mokyklos iš įvairių Vakarų Lietuvos kampelių. Pagal pateiktą motyvaciją „VST“ komanda atrinko mokyklas, kurias aplankys. Iš viso atriktos 33 mokyklos Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose. Šiųmetė akcija bus įgyvendinama balandžio mėnesį.

Pedagogai labai palankiai vertina akcinės bendrovės „VST“ iniciatyvą – informuoti ir mokyti vaikus apie galimus elektros pavojus ir būdus jų išvengti:

„Saugi aplinka – saugus vaikas. Saugoti mažuosius bei suteikti jiems reikiamų žinių – visų mūsų pareiga. Juk taip svarbu laiku vaikus išmokyti saugaus elgesio su elektra, atsargumo bei įspėti apie galimus pavojus. Mūsų auklėtiniai bei mes, pedagogai, labai laukiame atvykstančios akcijos „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“, - sako Jolita Skirpstaitiene, Klaipėdos regos ugdymo centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ organizuojama jau ketvirtus metus. 2007 metais buvo lankomi vaikų namai, vėliau – Vakarų Lietuvos pradinukai. Per visą akcijos laikotarpį jau daugiau kaip 20 tūkstančių vaikų išmoko saugiai elgtis su elektra. Šiemet akcija atvažiuos į Vakarų Lietuvos mokyklas, kuriose mokosi neįgalūs vaikai.

Per trejus metus akcinė bendrovės „VST“ organizuojama akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ jau aplankė per 100 Vakarų Lietuvos mokyklų. Jose buvo surengtos pamokos – parodos, kuomet išradingai, suprantamai vaikams buvo pasakojama apie elektros keliamą pavojų ir teikiamą naudą. Kad informacija geriau užsifiksuotų ir ilgiau išliktų - elektros pavojai sugretinti su egzotiškų gyvūnų keliama grėsme, kuomet netinkamai su jais elgiamasi. Šia akcija siekiama, kad kuo daugiau vaikų žinotų apie elektros keliamus pavojus, mokėtų jų išvengti patys ir pamokytų draugus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!