Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22280/ketvirtadalis-britu-vaiku-bande-save-hakerio-vaidmenyje/spausdinti/

Ketvirtadalis britų vaikų bandė save hakerio vaidmenyje

Publikuota: 2010-03-22 13:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Nors dauguma Didžiosios Britanijos vaikų supranta, kad įsilaužimas į kompiuterius yra neteisėtas, tačiau daugiau kaip ketvirtadalis jų išbandė save hakerių vaidmenyje.

Tyrimo metu buvo apklausta daugiau kaip tūkstantis vaikų Londone ir dar 150 Kambrijos grafystėje. Kambrijos policijos ir „Tufin Technologies“ bendrovės atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad įsilaužimo bandymus atliko 26% respondentų. Iš tų, kurie prisipažino apie tai, 27% bandė įsilaužti į draugų „Facebook“ sąskaitą, o 18% – į bičiulių pašto dėžutes.

78% sutiko su tuo, kad tokie veiksmai yra neteisingi, o 53% jaučia, kad tai įstatymų pažeidinėjimas. Įdomu tai, kad į svetimas paskyras vienodai dažnai bando įsilaužti tiek berniukai, tiek mergaitės: 47% jaunųjų hakerių buvo moteriškos lyties.

27% bandymų įsilaužti vaikai ir paaugliai atlieka iš savo namų kompiuterių, 22% – iš interneto kavinių, 21% – iš mokyklos kompiuterių klasių, o 19 – iš draugų kompiuterių.

Dažniausiai (46%) jaunieji britai bandė įsilaužti, norėdami pajuokauti, 21% iš piktų paskatų, o 20% norėjo užsidirbti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!