Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22265/didziojoje-britanijoje-atidaryta-klinika-sergantiems-priklausomybe-nuo-interneto/spausdinti/

Didžiojoje Britanijoje atidaryta klinika sergantiems priklausomybe nuo interneto

Publikuota: 2010-03-22 08:45
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Londone esanti privati psichiatrinė ligoninė „Capio Nightingale“ atidarė kliniką turintiems priklausomybę nuo interneto. Klinikos pacientais taps paaugliai nuo 12 metų, bet manoma, kad daugiausia besikreipiančių bus 15-17 metų amžiaus, rašo „The Daily Telegraph“.

Pacientus privers susimąstyti apie savo požiūrį į mobiliuosius telefonus, kompiuterinius žaidimus ir socialinius tinklus. Be to, gydytojai užsiims paauglių fizine sveikata, jei paaiškės, kad priklausomybė neigiamai paveikė pacientų pasitikėjimą savimi, fizinį aktyvumą ir mitybą.

Šioje klinikoje galima gydytis grupėje arba individualiai.

Šiandien sergantis priklausomybe nuo interneto vidutinis britas atrodo taip: tai 21 metų amžiaus jaunuolis, didžiąją laiko dalį praleidžiantis pornografinėse ir žaidimų interneto svetainėse, o taip pat socialiniuose tinkluose. Gydytojai tikina, kad tokie asmenys depresija suserga penkis kartus dažniau už kitus.

Ši Didžiojoje Britanijoje atidaryta klinika nėra pirmoji. Panašios klinikos jau veikia JAV ir Kinijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!