Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22221/google-supazindino-kinus-su-tiananmenio-ivykiais/spausdinti/

„Google“ supažindino kinus su Tiananmenio įvykiais

Publikuota: 2010-03-19 20:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kinijos interneto naudotojai galėjo užeiti į interneto svetaines, kurias ankščiau „Google“ paieškos sistema filtruodavo. Kinams tapo prieinama informacija apie studentų demonstracijas Tiananmenio aikštėje, o taip pat kita valdžios cenzūruojama informacija, rašo msnbc.com.

„Google“ supažindino kinus su Tiananmenio įvykiais

Paprastai paieškos užklausas Google.cn sistema Kinijos valdžios reikalavimu filtruoja, tačiau dabar jos pateikdavo netikėtus rezultatus. Įvedus į paieškos langą „Turkestano nepriklausomybė“, pirmoje vietoje buvo Vikipedijos straipsnis, skirtas judėjimui už Rytų Turkestano nepriklausomybę. Taip pat kinams tapo prieinama įžymi nuotrauka „Nežinomas maištininkas“ (viršuje), padaryta studentų demonstracijų Tiananmenio aikštėje metu.

„Google“ atstovai Šiaurės Amerikoje nepatvirtino kompanijos cenzūros Kinijoje atsisakymo. Skoto Rubino teigimu, „Google“ ir toliau filtruoja interneto paieškos rezultatus.

Kovo 10 dieną „Google“ vykdomasis direktorius Erikas Šmitas pareiškė, kad kompanijai ir Kinijos valdžiai artimiausiu metu pavyks išspręsi su cenzūra susijusius nesutarimus. Sausį „Google“ paskelbė apie ketinimus atsisakyti paieškos užklausų cenzūros. Tokį sprendimą kompanija priėmė po to, kai jos kompiuterinis tinklas buvo atakuotas iš Kinijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!