Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/22032/nepavyko-irodyti-kad-greitintuvas-sunaikins-zeme/spausdinti/

Nepavyko įrodyti, kad greitintuvas sunaikins Žemę

Publikuota: 2010-03-10 08:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Vokietei, besibaiminančiai, kad Žemę gali praryti juodoji skylė, antradienį teisme nepavyko pasiekti, kad galingiausias atomų greitintuvas būtų sustabdytas.

Vakarų Vokietijoje esančio Karlsruhe miesto Konstitucinis teismas atmetė moters ieškinį, nes ji „nesugebėjo pateikti aiškaus pagrindimo, kaip jos nuogąstavimai galėtų išsipildyti“, praneša naujienų agentūra AFP.

„Mokslininkai tvirtai laikosi nuomonės, kad Europos branduolinių tyrimų centre (CERN) vykdomi eksperimentai nekelia jokios grėsmės“, – pridūrė teismas.

CERN mokslininkai tikisi, kad Didysis hadronų greitintuvas (LHC) padės atkurti sąlygas, egzistavusias iš karto po Didžiojo sprogimo ir padės paaiškinti visatos kilmę.

Greitintuvas, įrengtas 27 kilometrų ilgio tunelyje Prancūzijos ir Šveicarijos pasienyje, paleistas 2008 metų rugsėjį, tačiau po 9 dienų sugedo ir neveikė 14 mėnesių.

Dar kartą jį teko išjungti gruodį, kad mokslininkai galėtų jį paruošti susidūrimams nebeišmatuojamame energijos lygyje, prasidėjusiems praėjusį mėnesį.

Mokslo Gralis – surasti kol kas tik teoriškai egzistuojančią elementariąją dalelę Higgso bozoną, kuri galėtų padėti paaiškinti, kaip dalelės įgauna masę.

Moteriai, kurios vardas neskelbiamas, nepavyko teisme pasiekti, kad Vokietijos vyriausybė nutrauktų projektą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!