Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21852/amerikieciu-kariskiams-leista-naudotis-socialiniais-tinklais/spausdinti/

Amerikiečių kariškiams leista naudotis socialiniais tinklais

Publikuota: 2010-03-02 07:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Amerikiečių kariškiams oficialiai leista naudotis „Facebook“, „Twitter“, „YouTube“ ir kitais socialiniais tinklais, skelbia „CNN“. Šis sprendimas skirtas prieigai prie socialinių tinklų iš vyriausybinių kompiuterinių tinklų.

Pentagono atstovų manymu, kariškių naudojamų socialinių tinklų nauda viršija galimą žalą, kurią pastarieji tinklapiai gali padaryti vidinių tinklų saugumui.

Tačiau, JAV Gynybos ministerija pasilieka teisę laikinai riboti prieigą prie interneto vykdomų karinių operacijų saugumui užtikrinti. Prieiga prie pornografinių, azartinius žaidimus arba neapykantą propaguojančių tinklapių lieka uždrausta.

Sprendimas, draudžiantis prieigą prie 13 tinklapių iš vyriausybinių kompiuterinių tinklų, buvo priimtas 2007 metų gegužės mėnesį. Tai paaiškinama tuo, kad per socialinius tinklus prieigą prie vyriausybinių kompiuterių gali gauti hakeriai.

Įdomu tai, kad draudimas negalioja JAV karinių bazių teritorijose esančių interneto kavinių ir daugumos personalinių kompiuterių. Prieigos prie socialinių tinklų draudimą pirmiausiai pajautė visų karinių pastatų darbuotojai, o taip pat Irako ir Afganistano karinių bazių kariai, kurių kompiuteriai prijungti prie Gynybos ministerijos vidinių tinklų.

Ekspertų manymu, socialiniai tinklai turi didelę įtaką JAV kariškių darbui. Tinklaraščių ir mikrotinklaraščių pagalba vykdomas savanorių priėmimas į tarnybą ir bendravimas su spaudos atstovais. Taip pat, apie prieigos prie socialinių tinklų draudimo panaikinimą buvo paskelbta per „Facebook“ ir „Twitter“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!