Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21850/internetas-jav-tapo-treciuoju-pagal-populiaruma-informacijos-saltiniu/spausdinti/

Internetas JAV tapo trečiuoju pagal populiarumą informacijos šaltiniu

Publikuota: 2010-03-02 17:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Internetas tapo tračiuoju pagal populiarumą informacijos šaltiniu JAV, nusileidęs tik vietiniams ir nacionaliniams televizijos kanalams. „Online“ žiniasklaida aplenkė nacionalinius ir vietinius laikraščius, o taip pat radiją. Tokius apklausos rezultatus pateikė „Pew Research Center“.

Internetas JAV tapo trečiuoju pagal populiarumą informacijos šaltiniu

59% respondentų teigė, kad informaciją gauna tiek iš neinternetinių, tiek iš online šaltinių. Tyrėjai pažymi šiandienos naujienų gavėjų universalumą.

Trečdalis mobiliųjų telefonų savininkų naudoja juos naujienų skaitymui. 28% respondentų pradinį naršyklės puslapį nustatė taip, kad jame būtų naujienos iš jiems įdomių šaltinių. 37% apklaustųjų reaguoja į naujienas – rašo komentarus arba dalinasi jomis socialiniuose tinkluose.

Trys ketvirtadaliai naujienas internete skaitančių amerikiečių gauna jas kartu su laiškais arba pranešimais socialiniuose tinkluose. Nuorodomis į naujienas dalinasi 52% apklaustųjų.

Iš viso buvo apklausta 2259 vyresni kaip 18 metų žmonės. Apklausa buvo vykdoma telefonu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!