Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21721/jav-tevai-pasipiktino-del-vaiku-nesiojamu-kompiuteriu-snipinejimo/spausdinti/

JAV tėvai pasipiktino dėl vaikų nešiojamų kompiuterių šnipinėjimo

Publikuota: 2010-02-23 08:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Viena JAV mokykla apkaltinta šnipinėjusi savo mokinius nuotoliniu būdu įjungdama jų nešiojamuose kompiuteriuose esančias vaizdo kameras, praneša ananova.com. Šis atvejis sukėlė Filadelfijoje esančios Harriton vidurinės mokyklos mokinių ir jų tėvų pasipiktinimą, praneša „Sky News“.

Vieno mokinio tėvai pateikė ieškinį šiai Pensilvanijos valstijos mokyklai. Jie teigia, kad mokyklos darbuotojai pranešė, kad mokyklos išduoto nešiojamo kompiuterio vaizdo kamera užfiksavo jų sūnų darant kažką „nederamo“.

„Šis nešiojamas kompiuteris yra mūsų gyvenimo dalis 24 valandas per parą“, - teigė Karen Gotlieb, kurios duktė mokosi šioje mokykloje.

„Aš ką tik gavau elektroninį laišką iš savo dukters, kuri yra labai nusiminusi, kuriame rašoma: „Mama, aš laikau tą nešiojamą kompiuterį savo miegamajame visą laiką, net kai persirenginėju“, - pasakojo moteris.

Mokiniai teigia, kad jiems kelia siaubą mintis, kad mokyklos darbuotojai gali stebėti jų asmeninį gyvenimą, ir pradėjo ant vaizdo kameros objektyvo klijuoti lipnią juostelę.

Mokyklos vadovybė teigia, kad jie kovos teisme dėl jiems pareikšto ieškinio ir tvirtina, kad vaizdo kameros buvo įjungtos tik tam, kad galėtų nustatyti 2,3 tūkst. mokyklos išduotų nešiojamų kompiuterių buvimo vietą, jei būtų pranešta, kad jie dingo, buvo pamesti ar pavogti.

„Saugumo pajėgumai buvo riboti, leidžiantys tik nufotografuoti vartotoją ir vartotojo ekraną“, - tėvams išplatintame laiške teigė mokyklos inspektorius Christopher McGinley.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!