Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21672/web-akademijos-klubo-seminare-apie-elektronine-komercija-profesionalu-lupomis/spausdinti/

„WEB Akademijos Klubo“ seminare – apie elektroninę komerciją profesionalų lūpomis

Publikuota: 2010-02-19 07:44
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: WEB Akademija

2010 m. sausio 22 d. Lietuvos parodų centre LITXPO įvyko „WEB Akademijos Klubo“ seminaras – „Elektroninė komercija ir jos sudėtinės dalys“. Trijų dalių seminaro metu buvo kalbama apie el. komerciją, jos pagrindinius elementus, dabartines tendencijas bei perspektyvas ateityje, analizuoti pažangiausi rinkodaros sprendimai el. komercijoje.

Seminare pranešimus skaitė, vieni labiausiai el. komercijos srityje pasižymėję profesionalai: Paulius Insoda, tarptautinės el. komercijos ir internetinės rinkodaros specialistų kompanijos „Net Frequency“ projektų padalinio vadovas, Renatas Jakubonis, didžiausio interneto reklamos tinklo Europoje „Trade Doubler“ Lietuvos atstovybės direktorius ir Andrius Senkus, sertifikuotas Google „AdWords“ specialistas, sėkmingai rinkoje dirbančios interneto kompanijos „SEO Pro“ vadovas.

P. Insoda, kalbėdamas tema „El. komercijos perspektyvos ir sėkmės svertai el. versle“, pabrėžė, kad didžiausia problema lietuviškoje el. komercijos rinkoje yra tai, jog el. komercija dar tik skinasi kelią į Lietuvą, o vartotojas dar nėra pripratęs pirkti internetu. Pasak jo, kita problema - trūksta švietėjiškos veiklos iš pačių internetinės prekybos portalų pusės, kurie aiškintų el. prekybos privalumus, išsklaidytų nepagrįstas baimes ir abejones bei skatintu vartotojus pirkti internetu.

R. Jakubonis savo pranešime „Į pardavimus sutelkti el. rinkodaros sprendimai“ kalbėjo apie profesionaliai vystomos partnerystės programos (affiliate program angl.) privalumus; ši programa yra plačiai paplitus ir seniai naudojama Šiaurės Amerikos ir Vakarų Europos rinkoje, bet šiuo metu tik įvedama į Lietuvos rinką. Klausytojai taip pat buvo supažindinti su kompanijų „Tradedoubler“ ir „Hostex“ veikla bei jų vystomomis partnerystės programomis Lietuvoje.

A. Senkus kalbėdamas tema „Efektyvus „Google AdWords“ panaudojimas el. komercijoje“, remdamasis geros lietuviškos praktikos pavyzdžiais atskleidė pagrindinius efektyvaus „Google AdWords“ taikymo būdus. Visgi, buvo prieita išvados, jog profesionalų pagalba įgyvendinant šio pobūdžio reklamos kampanijas yra rekomenduotina ir netgi būtina, kadangi dažnai atsieina daug pigiau tiek pinigų, tiek laiko prasme.

Apie „WEB Akademiją“

WEB Akademija“, tai - efektyvaus tobulėjimo erdvė, skirta internetinio verslo profesionalams ir besidomintiems tokiomis galimybėmis. Internetinį verslą kuriantys entuziastai, internetinių projektų vadovai, naujas tendencijas siekiantys įvaldyti rinkodaros specialistai, dizaineriai ir programuotojai, siekiantys didesnės vertės kuriamiems ar jau esamiems projektams. Kartą per mėnesį organizuojami susitikimai, kurių metu yra išklausomi du pranešimai, po kurių vyksta praktiniai užsiėmimai ir diskusijos. „WEB Akademijos Klubo“ nariais kviečiami tapti visi norintys sužinoti kaip efektyviai savo veikloje panaudoti neišsemiamas interneto teikiamas galimybes.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!