Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21631/per-gavenia-jokiu-ipodu/spausdinti/

Per gavėnią – jokių „iPodų“

Publikuota: 2010-02-18 18:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Anglikonų bažnyčios lyderiai tikinčiuosius gavėnios metu ragina atsisakyti ne tradicinių silpnybių, pavyzdžiui, šokolado, tačiau „iPodų“.

Per gavėnią – jokių „iPodų“

Tarp 46 išplatintų kasdienių patarimų tikintiesiems nurodoma mažiau naudotis technologijomis, pavyzdžiui, mobiliaisiais telefonais ar iPod`ais. Taip pat patariama valgyti žvakių šviesoje, o mėsą ir daržoves pjaustyti mažesniais gabaliukais – dėl to ne tik maistas būtų pagamintas greičiau, tačiau ir vandenį tualete tektų nuleidinėti rečiau.

Šiuos patarimus palaiko ir anglikonų bažnyčios lyderiai – Londono vyskupas Richardas Chartresas bei Liverpulio vyskupas Jamesas Jonesas. Jie teigia, jog per šį trečiadienį prasidedančią gavėnią – krikščionių susilaikymo ir rimties laikotarpį prieš Velykas, skirtą Kristaus kančiai ir mirčiai pažymėti – reiktų būti ekologiškesniems ir mažiau teršti šylančią planetą.

„Užuot susilaikius nuo šokolado, kodėl nepasielgus teisingiau ir nepadėjus tiems, kurie kenčia nuo klimato kaitos?“, – naujienų agentūra „Reuters“ cituoja Liverpulio vyskupą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!