Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/2149/omnitel-pareme-moderniausia-lietuvoje-vilniaus-universiteto-mokomaja-telekomunikaciju-laboratorija/spausdinti/

„Omnitel“ parėmė moderniausią Lietuvoje Vilniaus universiteto mokomąją telekomunikacijų laboratoriją

Publikuota: 2005-09-27 08:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ parėmė Vilniaus universiteto Fizikos fakultete atidaromą mokomąją „Telekomunikacijų sistemų“ laboratoriją. Tai viena moderniausių Lietuvoje telekomunikacijų fizikos ir elektronikos studijų reikmėms skirta laboratorija, kurioje studentai gali atlikti visus reikiamus praktinius darbus.

Vakar atidarytoje VU Fizikos fakulteto Radiofizikos katedros mokomojoje laboratorijoje įrengta 10 kompiuterizuotų darbo vietų su naujausiais specializuotais telekomunikaciniais įrankiais – „Matlab“, „Cellular Expert“, „Akis-R“ programiniais paketais bei kita technine ir programine įranga. Šiuo metu Vilniaus universitetas į „Telekomunikacijų sistemų“ laboratoriją yra investavęs apie 150 tūkst. litų. Didžiąją investicijų dalį sudaro rėmėjų padovanota įranga. Jie taip pat suteikė beveik 30 tūkst. litų finansinę paramą, kurios didžiąją dalį skyrė „Omnitel“.

„Telekomunikacijų sektorius – vienas sparčiausiai besikeičiančių ir konkurencingiausių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, todėl labai svarbu, kad būsimieji specialistai jau studijų metais įprastų dirbti su šiuolaikine profesine įranga, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. – Džiaugiamės galėję prisidėti prie Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto mokymo bazės atnaujinimo, nes „Omnitel“ kaip technologijų lyderė Lietuvoje suinteresuota gabiais, naujovėmis besidominčiais ir jas diegti pasiruošusiais telekomunikacijų specialistais.“

Iki šiol daugelis telekomunikacijų įrenginių ir sistemų VU Fizikos fakultete buvo nagrinėjama tiktai teoriškai per paskaitas ir seminarus. „Telekomunikacijų sistemų“ laboratorijoje nuo šiol bus galima interaktyviai nagrinėti radiofizikos reiškinius, ryšių įrenginius ir sistemas, keisti ir modeliuoti jų parametrus, o tai labai padės studentams geriau perprasti nagrinėjamą dalyką.

„Jau daugelį metų trunkantis dviejų savo veiklos srityse pirmaujančių organizacijų – Vilniaus universiteto ir „Omnitel“ –bendradarbiavimas duoda gražios naudos ne tik mums kaip partneriams, bet ir visam kraštui, – sakė VU Radiofizikos katedros vedėjas Vladas Ivaška. – Naujoji laboratorija leis pagerinti mokymo kokybę ir rengti šiuolaikinius reikalavimus atitinkančius, darbo rinkoje konkurencingus specialistus. „Omnitel“ parama mūsų radiofizikams buvo labai svarbus impulsas, po kurio laboratorijos kūrimo darbai sparčiai pajudėjo į priekį.“

„Telekomunikacijų sistemų“ laboratorija jau artimiausiu metu bus pradėta naudoti „Telekomunikacijų pagrindų“, „Taikomosios elektrodinamikos“, „Mobiliųjų telekomunikacijų sistemų“ kursų praktiniams bakalaurų ir magistrų studijų darbams. Naudodami „Matlab“ programinę įrangą studentai galės vykdyti modeliuojamus eksperimentus ir atlikti laboratorinius darbus su įvairių rūšių signalais, telekomunikaciniais įrenginiais ir sistemomis. Su programiniais paketais „Cellular Expert“ ir „Akis-R“ bus mokomasi planuoti radijo ryšį ir radijo tinklą pasitelkus konkrečias fizines vietoves vaizduojančius elektroninius žemėlapius.

Investicijas į „Telekomunikacijų sistemų“ laboratoriją Vilniaus universitetas planuoja didinti ir toliau – per artimiausius pustrečių metų jai numatoma skirti iki 400 tūkst. litų.

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“, remiantis paskutiniais viešai skelbtais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, pagal gautas pajamas užima daugiau nei pusę mobiliojo ryšio rinkos (53 proc.). Bendrovė, teikianti lengvai ir paprastai naudojamas bei užtikrintai veikiančias paslaugas, šiais metais didžiausią dėmesį skiria mobiliojo interneto plėtrai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!