Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21252/popiezius-skatina-dvasininkus-rasyti-tinklarascius/spausdinti/

Popiežius skatina dvasininkus rašyti tinklaraščius

Publikuota: 2010-01-26 16:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Popiežius Benediktas XVI prašo Katalikų bažnyčios naudotis socialinėmis medijomis ir skaitmeninėmis technologijomis, praneša Telegraph.co.uk.

Popiežius Benediktas XVI naudos Pasaulinę komunikacinę dieną skatinti dvasininkus rašyti tinklaraščius, naudotis internetu ir socialine medija bendravimui su tikinčiaisiais.

„Dvasininkai stovi ant naujos eros slenksčio“, - sakoma jo kalboje pavadintoje „Kunigai ir pastoracinės tarnybos skaitmeniniame pasaulyje: pasauliui tarnaujančios naujosios medijos“.

Nors kai kurios bažnyčios naudojasi internetu, kad surastų ir įtrauktų naujus narius į jų bendruomenes, šis popiežiaus skatinimas yra pirmas toks didelis religinis dėmesys nukreiptas į medijos technologijas.

Popiežiaus kalboje taip pat nuskamba įspėjimas, kad dvasininkų dalyvavimas internetinėje erdvėje neturi užgožti realaus bendravimo su tikinčiaisiais ir neatitolinti jų nuo Kristaus. „Tai ne tik padidins kunigų prieinamumą, bet taip bus suteikta „siela“ technologijoms“, - sakoma kalboje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!