Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21064/greiciausi-sms-rasytojai-lg-mobile-worldcup-pasaulio-cempionate-susirungs-del-100-tukst-jav-doleriu-prizo/spausdinti/

Greičiausi SMS rašytojai „LG Mobile Worldcup“ pasaulio čempionate susirungs dėl 100 tūkst. JAV dolerių prizo

Publikuota: 2010-01-14 13:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LG Electronics

Šiandien Niujorke prasidėjo pasaulinės lyderės ir mobiliųjų komunikacijų technologijų novatorės „LG Electronics“ (LG) rengiamo čempionato „LG Mobile Worldcup“ finalas. Jame dalyviai iš viso pasaulio susikaus dėl greičiausiai trumpąją žinutę (SMS) rašančio asmens titulo. Čempionate dalyvauja 13 valstybių komandos, 2009 metų gegužės – lapkričio mėnesį nugalėjusios savo šalių atrankiniuose čempionato etapuose. Iš dviejų asmenų sudarytos komandos finale varžysis dvejose kategorijose: mobiliųjų telefonų su „QWERTY” ir įprastine skaičių klaviatūra. Čempionato pagrindinis prizas sudaro 100 tūkst. JAV dolerių.

„Šiandien, SMS žinutės rašymas nėra tik komunikacijos įrankis, tai didelis malonumas bendrauti su draugais ir šeima. LG skatina mobiliosios kultūros tendencijas organizuodama „Mobile Worldcup“ čempionatą“, - sako Skott Ahn, „LG Electronics Mobile Communications Company“ prezidentas ir vykdomasis direktorius. „LG tikisi, kad šis renginys suteiks dalyviams nepamirštamus atsiminimus, galimybę pasidalinti patirtimi su kitų šalių komandomis, taip pat išmėginti naujausius LG telefonų modelius ir technologijas“.

2009 metais, išplėtus„Mobile Worldcup“ čempionato dalyvių šalių skaičių nuo 4 iki 13 valstybių, jis tapo svarbiausiu pasaulio mobiliosios kultūros renginiu. Čempionato atrankiniai etapai buvo surengti JAV, Kanadoje, Indonezijoje, Portugalijoje, Brazilijoje, Rusijoje, Pietų Afrikoje, Meksikoje, Argentinoje, Korėjoje, Ispanijoje, Australijoje ir Naujoje Zelandijoje.

Atrankinis čempionato etapas Rusijoje
Atrankinis čempionato etapas Rusijoje / „LG Electronics“ nuotr.

Čempionato finale 13 šalių komandos kovos penkiuose SMS žinučių rašymo etapuose, įskaitant individualią ir komandinę rungtis. Dalyviai naudosis naujausiais LG mobiliaisiais telefonais: „LG BL20“ su įprastine skaičių klaviatūra arba „LG GW520“ su QWERTY tipo klaviatūra. Dalyviai žinutės tekstus rašys savo gimtąja kalba.

Čempionato dalyviai bus vertinami už rašymo greitį ir teksto tikslumą. Laimėtojų komanda pelnys 100 tūkst. dolerių piniginį prizą ir čempiono nugalėtojo titulą. Antrąją ir trečiąją vietą laimėjusios komandos atitinkamai gaus 20 tūkst. ir 10 tūkst. dolerių prizus. Visi dalyviai taip pat turės galimybę siekti Gineso rekordo ir, pagerinę greičiausiai surinktos žinutės rekordą, laimėti papildomą 10 tūkst. dolerių prizą. Oficialūs rezultatai bus paskelbti iškart po čempionato, sausio 14 dieną.

Čempionato finalo dalyviai ne tik dalyvaus SMS žinučių rašymo varžybose, bet ir susipažins su kitų šalių komandų atstovais, dalyvaus išvykoje po Niujorką, vieną iš įspūdingiausių pasaulio miestų.

Pirmąjį pasaulinį mobiliosios kultūros festivalį, skirtą mobiliam gyvenimo būdui, „Mobile Worldcup“ pabrėždama inovatyvias LG mobiliąsias technologijas kompanija pristatė 2008 metais. Paskaičiuota, jog 2009 metais „LG Mobile Worldcup“ čempionate dalyvavo daugiau nei 6 milijonai žmonių. Artimiausiais metais LG planuoja ir toliau plėtoti šią kultūrą, rengdama dar didesnius ir geresnius čempionatus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!