Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/21011/greenpeace-hewlett-packard-rizikingi-produktai/spausdinti/

„Greenpeace“: „Hewlett-Packard“ – rizikingi produktai

Publikuota: 2010-01-12 15:48
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Greenpeace“ teigia, kad JAV kompanija „Hewlett-Packard“, iš rinkos nepašalino kompiuterių su pavojingais chemikalais.

Amerikos kompiuterių milžinė „Hewlett-Packard“ apkaltinta, jog neįvykdė savo įsipareigojimų iš gaminamų produktų pašalinti toksiškus chemikalus, praneša „The Ecologist“.

Kaip teigiama, šiais metais „Hewlett-Packard“ jau buvo atidėjusi dar 2007 metų įsipareigojimą iš savo produktų pašalinti sveikatai pavojingus elementus, pavyzdžiui, polivinilinį chloridą (PVC). Pavojingos medžiagos aptinkamos visose kompanijos produktuose – išskyrus serverius ir spausdintuvus, – gaminamus 2009–2011 metais.

PVC yra kenksmingas tiek aplinkai, tiek žmogaus sveikatai. Šis plastikas – tiek jį gaminant, tiek perdirbant – laikomas pačiu nedraugiškiausiu aplinkai. Be to, jam degant išsiskiria kancerogenai.

„Greenpeace“ aktyvistai Kalifornijoje šalia „Hewlett-Packard“ pagrindinės būstinės surengė protestus. Aktyvistai priešais kompanijos langus buvo iškėlę transparantus su užrašais „Hewlett-Packard“= nuodai“.

Panašūs protestai surengti ir prie kompanijos biurų Kinijoje ir Olandijoje.

„Gėdinga, jog „Hewlett-Packard“ ir toliau, nepaisant duotų pažadų, pardavinėja kenksmingus produktus. Vietoj to, ji turėtų pasimokyti iš tokių kompanijų kaip „Apple“, kuri stengiasi šių chemikalų atsikratyti“, – cituojama Casey Harrell, „Greenpeace“ atstovė.

Aktyvistai priduria, kad kompanija, kurios produktai pardavinėjami visame pasaulyje, turėtų jausti didesnę atsakomybę.

Pasak „Greenpeace“, panašius kenksmingus chemikalus iš savo gaminių turi pašalinti ir „Ninetendo“, „Microsoft“ bei „Sony“. Pastarieji gamintojai sveikatai kenksmingus chemikalus naudoja žaidimo konsolių, pavyzdžiui, „Playstation“, gamyboje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!