Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20784/saugesnio-interneto-akademija-gerosios-patirties-pavyzdys/spausdinti/

„Saugesnio interneto akademija“ – gerosios patirties pavyzdys

Publikuota: 2009-12-24 13:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

2009 m. gerosios patirties pavyzdžių atrankai Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) pateiktas projektas „Saugesnio interneto akademija“ Gerosios patirties pavyzdžių iš viešojo sektoriaus srities tarpžinybinės atrankos komisijos sprendimu buvo pripažintas gerosios patirties pavyzdžiu.

2009 m. vasarį ir kovą Saugesnio interneto dienos proga aštuoniuose Lietuvos miestuose surengtoje „Saugesnio interneto akademijoje“ dalyvavo daugiau kaip 1,5 tūkst. mokinių, mokytojų ir tėvelių. Sužinoję apie saugų naudojimąsi internetu ir būdus išvengti įvairių grėsmių – virusų, įsilaužimų ar virtualaus priekabiavimo – visi jie tapo diplomuotais pirmosios šalyje tokios akademijos absolventais. Vilniuje, Alytuje, Kaišiadoryse, Utenoje, Anykščiuose, Raseiniuose, Telšiuose ir Plungėje apsilankiusiame ir daugiau kaip 1 000 kilometrų akcijos metu nuvažiavusiame TEOBUSE iš viso buvo surengtos 89 paskaitos, kurias skirtinguose miestuose vedė 13 lektorių.

Europos Sąjungos šalyse vykstantį projektą „Saugesnis internetas“ Lietuvoje įgyvendina ir „Saugesnio interneto akademiją“ organizavo Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba bei Švietimo ir mokslo ministerija, bendradarbiaudamos su telekomunikacijų bendrove TEO LT, AB, ir kitais projekto partneriais.

Daugiau informacijos apie saugų internetą ir Saugesnio interneto dienos renginius galima rasti svetainėje www.draugiskasinternetas.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!