Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20778/facebook-skatina-skyrybas/spausdinti/

„Facebook“ skatina skyrybas

Publikuota: 2009-12-27 11:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Advokatų teigimu, „Facebook“ minimas viename iš penkių interneto skyrybų pareiškimų, praneša „Telegraph“. Socialinių tinklų interneto svetainė, kuri jungia senus draugus ir leidžia vartotojams rasti naujų draugų internete, yra kaltinama dėl augančio iširusių santuokų skaičiaus.

Skyrybų advokatai teigia, kad staiga išaugęs tokių interneto svetainių, kaip „Facebook“ ir „Bebo“ populiarumas vilioja žmones būti neištikimais savo partneriams.

Įtarūs sutuoktiniai taip pat naudoja šias interneto svetaines, norėdami rasti įrodymų apie flirtavimą ir netgi romanus, kurie paskatino skyrybas. Viena skyrybų srityje dirbanti advokatų bendrovė teigia, kad viename iš penkių jų gautų pareiškimų yra minimas „Facebook“.

„Divorce-online“ generalinis direktorius Markas Keenanas pasakoja: „Girdėjau iš savo darbuotojų, kad yra daug žmonių, teigiančių, kad sužinojo apie savo partnerių neištikimybę interneto svetainėje „Facebook“, todėl aš nusprendžiau įsitikinti, kaip labai tai paplitę ir nustebau, atradęs, kad 20 proc. visų pareiškimų yra nurodytas „Facebook“.

Dažniausiai pasitaikanti priežastis – žmonės dalyvauja nederamuose pokalbiuose apie seksą su žmonėmis, su kuriais neturėtų to daryti.“

„Facebook“ puslapiuose randami elektroniniai laiškai ir žinutės, kuriuose žmonės flirtuoja, yra vis dažniau cituojami, kaip netinkamo elgesio įrodymai.

Kompiuterių bendrovės netgi pasinaudojo tuo, sukurdamos programinę įrangą, leidžiančią įtariems sutuoktiniams elektroniniu būdu sekti kito žmogaus veiklą internete.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!