Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/2057/tarptautine-konferencija-business-intelligence-beyond/spausdinti/

Tarptautinė konferencija „Business Intelligence & Beyond“

Publikuota: 2005-09-13 14:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Paspara, UAB

Tarptautinė konferencija „Business Intelligence & Beyond“ įvyks rugsėjo 15–ąją (ketvirtadienį), viešbutyje Crowne Plaza Vilnius. Kas sudaro verslo intelektą - šių metų konferencija skirta nuodugniai diskusijai apie „Business Intelligence“ sprendimų galimybes versle. Tik naudojant į verslo strategiją visapusiškai integruotus informacinių technologijų sprendimus, pritaikytus kiekvienos verslo šakos individualiems poreikiams, įmanoma užtikrinti sėkmingą ir efektyvią kompanijos veiklą bei aplenkti konkurentus – būtent apie tai ir bus kalbama šioje konferencijoje. Tai jau septintas tokio pobūdžio renginys, kurį organizuoja oficiali SAS Institute atstovė Lietuvoje ir Latvijoje UAB „Paspara“ ir SAS Institute. Konferencijos partneriai – „Omnitel“, „Sun Microsystems“, „Verslo žinios“ ir „Dienas bizness“.

„Pažangūs duomenų kaupimo, apdorojimo ir analizės sprendimai šiais laikais – jau nebe išskirtinį konkurencinį pranašumą suteikiančios sistemos, o neišvengiama būtinybė kiekvienai kompanijai. Tačiau mes siūlome kur kas daugiau. Skirtingai nuo kitų tiekėjų, kurie dažniausiai siūlo tarpusavyje nesusijusius sprendimus, SAS suteikia išbaigtą pirmaujančių verslo sprendimų rinkinį, paremtą visapusiškai integruota platforma. Ši platforma apima pažangias duomenų integravimo, transformavimo, išgavimo, saugojimo, analizavimo galimybes. Ji taip pat suvienija atskiras informacijos apdirbimo dalis į vientisą sistemą bei suteikia galimybę ruošti ne tik sudėtingiausias ataskaitas, bet ir itin tikslius ateities modelius ir prognozes, tokiu būdu užtikrindama kompanijai maksimalią investicijų grąžą. Be to, SAS gyvuoja jau daugiau kaip ketvirtį amžiaus, todėl ilgametė šios kompanijos patirtis padeda sukurti pažangiausius pasaulinio lygio sprendimus, pritaikytus kiekvienos verslo šakos individualiems poreikiams“,- teigė renginį organizuojančios bendrovės „Paspara“ generalinis direktorius Petras Moščinskas.

Pasak P. Moščinsko, pasaulinės kompanijos SAS siūloma produkcija – integruotais duomenų valdymo, programinės įrangos ir verslo sprendimais – jau naudojasi 40.000 pasaulio bendrovių. Tarp jų – ir pasaulinio verslo lyderės - 96-ios „SAS International“ klientės, besipuikuojančios „Fortune Global“ pirmajame 500 sėkmingiausių įmonių sąrašo šimtuke. Būtent SAS technologijas duomenų apdorojimui jau daugiau nei penkerius metus naudoja ir Lietuvos verslo lyderiai – „Omnitel“ bei „SEB Vilniaus bankas“. Forumo rengėjai tikisi, jog ši konferencija paskatins ir kitas verslo sėkmės siekiančias kompanijas ryžtis pereiti prie visapusiškai integruotų, ilgalaikę strateginių verslo tikslų sėkmę užtikrinančių sprendimų.

Patirtimi ir žiniomis konferencijoje dalinsis SAS direktorius Centrinei ir Rytų Europai Jovan Marjanovic, SAS finansinių paslaugų direktorius Philippe A. Meyer, „Omnitel“ viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras, „Sun Microsystems Oy“ atstovas Baltijos šalims Hannu Nylanden, „SEB Vilniaus Bankas“ IT plėtros departamento direktorius Aldas Glemža.

„Renginio metu skirsime dėmesį tiek verslo atstovams, tiek technologijų specialistams“ – pabrėžė UAB „Paspara“ generalinis direktorius. „Verslo atstovams skirtos dalies metu bus aptariama, kaip kuo efektyviau ir prasmingiau apdoroti ir panaudoti įmonėje esančią informaciją kuriant vientisą, žiniomis ir verslo šakos specifika pagrįstą kompanijos strategiją. Tuo tarpu techninės dalies metu bus pristatomos naujausios SAS programinių sprendimų tendencijos, padėsiančios bet kurios kompanijos informacinių technologijų vadovams išvengti galvos skausmų siekiant pavienes technologijas sujungti i sąveikaujančią, verslo efektyvumą ir pelningumą didinančią sistemą.“

Daugiau informacijos apie renginį: http://www.paspara.com/forumas05/.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!