Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20495/zmogaus-teisiu-gynejai-nori-zinoti-kaip-jav-valdzia-seka-zmones-internete/spausdinti/

Žmogaus teisių gynėjai nori žinoti, kaip JAV valdžia seka žmones internete

Publikuota: 2009-12-04 17:40
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Penkios JAV žinybos buvo paduotos į teismą po to, kai neatsakė į žmogaus teisių gynimo organizacijos klausimus apie tai, kokiu būdu jos naudoja socialinius tinklus savo tyrimams, duomenų rinkimui ir įtariamųjų stebėjimui.

Žmogaus teisių gynėjai nori žinoti, kaip JAV valdžia seka žmones internete

Yra žinoma, kad paskutiniuoju metu teisėsaugos organai dažnai suseka potencialius ir realius nusikaltėlius per socialinius tinklus „Facebook“ ir „MySpace“. Rugsėjį Meksikos valdžia suėmė žmogų, įtariama bankų machinacijomis JAV, po to kai jis pasigyrė, kad puikiai gyvena Kankun mieste. O FTB per tą patį „Facebook“ tinklą surado programuotoją Aroną Švarcą, kuris vienam aktyvistui padėjo patalpinti internete daugybę Federalinio teismo dokumentų.

La-Kros (Viskonsino valstija) miesto policija apkaltino nepilnametį alkoholio vartojimu, nes „Facebook“ tinkle pamatė jo nuotraukas, kuriuose jis pavaizduotas su alaus skardine rankoje. Tuo tarpu, visos nuotraukos buvo prieinamos tik Adamo Brauerio draugams. Mokinys prisiminė, kad vieną dieną pridėjo prie draugų nepažįstamąjį, kuris slėpėsi po patrauklios moters nuotrauka.

Pagal JAV įstatymus federalinės žinybos privalo suteikti laisvą prieigą prie visos informacijos, kurią jos disponuoja, išskyrus medžiagą, kuri susijusi su nacionaliniu saugumu, asmeninais ir finansiniais dokumentais, o taip pat ir teisėsaugos organų medžiaga. Gynybos, nacionalinio saugumo ir finansų ministerijoms, o taip pat CŽV ir Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biurui atsisakius atsakyti į klausimus, jiems teks pasiaiškinti prieš teismą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!