Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20404/mininova-legalizavosi/spausdinti/

„Mininova“ legalizavosi

Publikuota: 2009-11-30 12:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Populiarus „torrent“ portalas „Mininova“ pakluso teismo sprendimui ir pašalino visas autorines teises pažeidžiančias nuorodas.

Prieš tris mėnesius Olandijos teismas įpareigojo „Mininova“ atlikti turinio filtraciją. Jei šis reikalavimas nebūtų įvykdytas, „torrent“ trackerio savininkams grėstų bauda iki 5 milijonų eurų. Skelbdamas nuosprendį, teismas pažymėjo, kad „vartotojai faktiškai skatinami atlikti neteisėtus veiksmus“.

„Torrent“ portalas „Mininova“ buvo paleistas 2005 metais, o jo naudojosi milijonai žmonių. Nepaisant to, kad „Mininova“, kaip ir visi „torrent trackeriai“, savo serveriuose nelaikė nelegalių muzikos įrašų, filmų, žaidimų ir programų kopijų, resursas, autorinių teisių gynėjų teigimu, sudarė sąlygas piratavimo plitimui, nes suteikė vartotojams priemones failų apsikeitimui.

Prasidėjus teismų spaudimui, „Mininova“ paleido autorines teises pažeidžiančio turinio atpažinimo sistemą, taip pat buvo uždrausta platinti pornografinę medžiagą.

Šiuo metu portale yra tik nuorodos į legalius failus. Artimiausiu metu „Mininova“ administracija ketina apskųsti teismo sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!