Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20286/hakeriai-paskelbe-mokslininku-laiskus-apie-klimato-kaita/spausdinti/

Hakeriai paskelbė mokslininkų laiškus apie klimato kaitą

Publikuota: 2009-11-23 18:36
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Hakeriai „nulaužė“ Rytų Anglijos universiteto serverį ir internete paskelbė mokslininkų laiškus, iš kurių galima daryti išvadą, kad per paskutiniuosius metus temperatūra žemėje nekyla, rašo „The Times“. Leidinio teigimu, laiškų fragmentus hakeriai paskelbė „rusiškame serveryje“.

Prieigą prie elektroninio pašto, kuriame buvo apie tūkstantį laiškų, o taip pat tūkstančiai tarnybinių dokumentų, hakeriai gavo šių metų lapkričio viduryje, skelbia „Associated Press“.

Tarp paskelbtų dokumentų yra Rytų Anglijos universiteto Klimato tyrimo centro vadovo profesoriaus Filo Džonsono laiškas, kuriame jis pasakoja apie „triuką“, leidžiantį nuslėpti temperatūros kritimą. Šis Džonsono laiškas yra rašytas 1999 metų lapkritį.

Universiteto vadovybė išplatino pareiškimą, kuriame laiškų publikacija vadinama tendencinga ir „neigiančia pasaulinės bendruomenės pripažintą neigiama žmonijos veiklos poveikio klimatui faktą“. Pareiškime taip pat neigiama, kad policija tiria neteisėtą įsiskverbimą į universiteto kompiuterio tinklus.

Laiškai iš Rytų Anglijos universiteto serverio internete pasirodė prieš gruodžio 7-18 dienomis Kopenhagoje vyksiančią klimato kaitos konferenciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!