Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20272/paskelbti-svarbiausi-desimtmecio-interneto-ivykiai/spausdinti/

Paskelbti svarbiausi dešimtmečio interneto įvykiai

Publikuota: 2009-11-22 18:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Tarptautinė skaitmeninio meno ir mokslų akademija (IADAS), premijos „Webby Awards“ organizatorė, paskelbė dešimt įvykių, kurie, ekspertų manymu, paskutinį dešimtmetį padarė didelę įtaką interneto vystymuisi.

Sąrašą pradeda legendinis skelbimų tinklapis „Craigslist“ (Kalifornija, JAV), kuris savo darbą pradėjo 2000 metais. Tuo pat metu buvo paleista reklaminė platforma „Google AdWords“, taip pat patekusi į reitingą.

Svarbiausiais 2001 metų įvykiais tapo savo darbą pradėjusi „online“ enciklopedija „Wikipedia“ ir failų apsikeitimo tinklo „Napster“ uždarymas.

2002 ir 2003 metai praėjo santykinai ramiai, o 2004 metais biržoje pasirodė „Google“ akcijos.

2006 metais prasidėjo online video revoliucija, tai „YouTube“ suklestėjimo metas. Tais pačiais metais atsirado tokie populiarūs šiandien socialiniai tinklai kaip „Facebook“ ir „Twitter“, kurie apjungia šimtus milijonų žmonių.

2007 metais debiutavo komunikatorius „iPhone“. Pažymėti ir sukėlę nemažai triukšmo, ypač internete, 2008 metų JAV prezidento rinkimai, o taip pat jau minėto tinklo „Twitter“ politizavimas, kuris kai kuriam laikui tapo bene vieninteliu informacijos šaltiniu, informuojančiu apie po Irano prezidento rinkimų vykusius neramumus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!