Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/20223/100-vaiku-pretenduoja-laimeti-vst-priza/spausdinti/

100 vaikų pretenduoja laimėti „VST“ prizą

Publikuota: 2009-11-19 16:55
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: VST, AB

Elektros draugų himno konkurse suskubo dalyvauti Vakarų Lietuvos pradinukai. Bendrovė sulaukė daugiau kaip 100 vaikų, dalyvavusių akcijoje „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“, eilėraščių apie tai, kaip jie saugosi elektros pavojų.

Spalio mėnesį akcinė bendrovė „VST“ įgyvendino akcijos „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ antrąjį etapą - lankė Vakarų Lietuvos mokyklas, kur mažuosius mokė saugiai elgtis su elektra. Didaktinio pobūdžio pamokų-parodų metu vaikams buvo suprantamai pasakojama, kaip reikia tinkamai elgtis su elektra. Kad mažieji geriau įsimintų, elektros pavojai buvo sugretinti su pavojingų egzotinių gyvūnų keliama grėsme. Pateiktos elektros pavojaus ir egzotinių gyvūnų keliamos grėsmės sąsajos, puikiai atskleidė pagrindines saugaus elgesio taisykles. Vaikai susidomėję klausėsi įdomių istorijų, mokėsi saugaus elgesio, smalsiai apžiūrinėjo gyvūnus. Pamokų pabaigoje visi pasižadėjo su elektra draugauti, bet neišdykauti.

Po pamokėlių vaikai buvo paskatinti sukurti dainelių-eilėraščių apie tai, kaip jie saugosi elektros pavojų. Iki lapkričio 16 dienos pradinukai aktyviai siuntė savo kūrinėlius, kurių bendrovė sulaukė daugiau kaip šimto. Gruodžio mėnesį „VST“ komanda išrinks ir paskelbs vieną nugalėtoją. Jo laukia nuostabus prizas – šeimos kelionė į vandens pramogų parką. Mažųjų atsiųstus eilėraštukus galima rasti internetinės svetainės www.suelektradraugauju.lt skiltyje „Himno konkursas“.

„Džiugu, jog ir vaikai gali dalyvauti tokiame konkurse - taip jie prisimena saugaus elgesio su elektra taisykles bei lavina kūrybiškumą. Mūsų mokyklos mokiniai ir pedagogai labai džiaugėsi, jog akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ juos aplankė bei noriai dalyvauja Elektros draugų himno konkurse“, - sako Kretingos rajono Darbėnų vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja neformaliajam ugdymui Ona Narmontienė.

Pavasarį vykusio akcijos etapo nugalėtoju tapo Šiaulių Lieporių pradinės mokyklos mokinys Klaidas Taraila, kuris vyko į vandens atrakcionų parką Jūrmaloje.

Per šį spalį „VST“ komanda aplankė 30 mokyklų įvairiuose Vakarų Lietuvos kampeliuose.

Akciją „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ bendrovė rengia jau trečius metus. Per visą akcijos laikotarpį saugiai elgtis su elektra išmoko apie 20 tūkstančių Vakarų Lietuvos pradinukų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!