Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/1989/vilniuje-vyks-europos-tinklu-ir-informacijos-saugumo-konferencija/spausdinti/

Vilniuje vyks Europos tinklų ir informacijos saugumo konferencija

Publikuota: 2005-09-05 11:44
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), bendradarbiaudama su Europos tinklų ir informacijos saugumo agentūra (ENISA) ir Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija (SM), organizuoja Europos tinklų ir informacijos saugumo konferenciją „Pasirengimas reaguoti į tinklų ir informacijos saugumo incidentus“. Konferencija vyks 2005 m. lapkričio 24–25 d. Vilniuje.

Pagrindinis konferencijos tikslas – paskatinti diskusijas dėl vartotojų parengties reaguoti į tinklų ir informacijos saugumo (TIS) incidentus. Ypatingas dėmesys bus skiriamas paslaugų teikėjams, mažoms ir vidutinėms įmonėms, galutiniams paslaugų gavėjams – gyventojams ir verslo įmonėms.

Konferencijoje Europos visuomeninių organizacijų, ES valstybinių institucijų ir garsiausių šios srities įmonių atstovai skaitys pranešimus ir diskutuos apie TIS incidentus, kiek jie susiję su vartotojo perspektyva, TIS incidentų sąnaudas, pažangius technologinius TIS incidentų valdymo sprendimus, pažangius organizacinius TIS incidentų valdymo nacionaliniu lygiu modelius, kompiuterinių incidentų reagavimo grupes (CERT, angl. computer emergency response team), organizacinius, administracinius ir vadybinius veiklos, susijusios su TIS incidentų koordinavimu tarp verslo įmonių, tinklų teikėjų ir kitų institucijų, aspektus.

„Spartaus technologijų vystymosi amžiuje informacijos ir tinklų saugumas jau nebėra vienos institucijos ar tik vienos valstybės problema. Virtualioje erdvėje kylančių incidentų problemas būtina spręsti globaliai, todėl valstybės turėtų ypač glaudžiai bendradarbiauti tarpusavyje. Tikiuosi, kad šioje konferencijoje dalyviai įgys naujų žinių ir pasidalys praktine informacijos ir tinklų saugumo problemų sprendimo patirtimi, užmegs naudingus tarptautinius kontaktus. Taip pat konferencijoje bus nubrėžtos gairės tolesnei veiklai šioje srityje,“ – kalbėjo p. Andrea Pirotti, ENISA vykdantysis direktorius.

„Pasirengimas reaguoti į tinklų ir informacijos saugumo incidentus“ bus pirmoji tokio pobūdžio konferencija Lietuvoje, apimanti platų TIS incidentų valdymo klausimų spektrą. RRT ir SM džiaugiasi galimybe bendradarbiauti su ENISA, organizuojant konferenciją, į kurią iš visos Europos susirinks dalyviai, dirbantys tinklų ir informacijos saugumo srityje.

Išsamesnę informaciją apie konferenciją ir jos programą galima rasti konferencijos tinklalapyje http://www.securityconference.rrt.lt

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!