Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19663/arteja-sestasis-it-konkursas-bebras/spausdinti/

Artėja šeštasis IT konkursas „Bebras“

Publikuota: 2009-10-21 07:42
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: IT konkursas „BEBRAS“

Jau suskubkit – prasidėjo registracija į IT konkursą „Bebras“! Tai konkursas, kuriame galėsite išbandyti savo jėgas informacinių technologijų srityje. Rasite klausimų ir iš algoritmavimo, ir iš IT naudojimo, rasite galvosūkių, dėlionių ir daug įdomių užduočių. Konkurse laukiami visi mokiniai, kurie nėra abejingi informatikai ir naujosioms technologijoms.

Kviečiame būti aktyviais ir mokytojus. Nors „Bebro“ konkursas skirtas mokiniams, mokytojų vaidmuo ypač svarbus! Jie ne tik suburia, paskatina mokinius dalyvauti konkurse, tačiau ir diskutuoja su mokiniais tomis temomis, kurios slypi „Bebro“ uždaviniuose. Labai tikimės, kad gražus vokiečių pavyzdys – jie parengė ankstesnio „Bebro“ konkurso knygelę, kurioje kiekviena užduotis išaiškinama, trumpai susiejama su šiam uždaviniui reikalingomis teorinėmis informatikos žiniomis – neužilgu bus įgyvendintas ir Lietuvoje.

Artėja šeštasis IT konkursas „Bebras“

Smagu, kad konkursas suburia IT gerbėjus ne tik Lietuvoje. 2008 metais šį konkursą be Lietuvos jau vykdė dar devynios šalys: Austrija, Čekija, Estija, Latvija, Lenkija, Nyderlandai, Slovakija, Ukraina ir Vokietija. Konkurse iš viso dalyvavo daugiau nei 97,5 tūkst. mokinių. Mūsų šalyje konkurse dalyvavo daugiau kaip 6600 mokinių.

Šį pavasarį, į kasmetinį „Bebro“ kūrybinį seminarą susirinko mokytojai ir profesoriai net iš 16 valstybių. Seminare iš 200 iš anksto sukurtų uždavinių buvo atrinkti geriausi. Būtent jie bus pateikiami, tikimės, jau daugiau nei 100 tūkst. Europos mokinių, tame tarpe ir Lietuvoje. Konkursą šį rudenį planuoja vykdyti net 15 šalių.

Lietuvoje konkursas vyks lapkričio 11-13 dienomis. Pirmąją dieną, trečiadienį, užduotis spręs 11-12 klasių mokiniai, antrąją, ketvirtadienį, – 9-10 kl., trečiąją, penktadienį, – 5-8 kl. Šį kartą kiekvienai amžiaus grupei bus skiriama po 24 uždavinius: 8 sunkius (už 5 taškus), 8 vidutinio sunkumo (4 t.) ir 8 lengvus (3 t.).

Mokykloms, dalyvaujančioms konkurse pirmą kartą arba šiaip norinčioms prisiminti ar supažindinti mokinius su konkurso eiga, kaip ir ankstesniais metais siūlome treniruotę, kuri vyks lapkričio 2-8 dienomis. Treniruotės metu mokytojai turės įdiegti programinę įrangą bei perduoti mokinių rezultatus, naudojantis Egzaminų centro sistema „Keltas“, lygiai taip, kaip tai reiks atlikti konkurso metu. Kilus sunkumams mokytojai galės pasikonsultuoti su varžybų organizatoriais. Rekomenduojame mokykloms pasinaudoti šia galimybe, kad konkurso metu nekiltų nesklandumų.

Visi dalyvavę konkurse mokiniai gaus dalyvio pažymas, o mokytojai – padėkas. Na o geriausiųjų penkioliktukų kaip ir kiekvienais metais laukia apdovanojimų šventė ir dovanėlės. Be to to, tikimės, kad ir šią vasarą turėsime galimybę geriausius pakviesti į jungtinę „Kengūros“ bei „Bebro“ laimėtojų vasaros stovyklą.

Tikimės mokytojų iniciatyvos. O iš mokinių – dar ir sąžiningumo bei pagarbos kitiems dalyviams, juk puiku išbandyti savo žinias, atrasti savo sugebėjimus ir būtent už juos būti apdovanotam.

Rėmėjai, jau renkantys dovanėles, bei mūsų generalinis rėmėjas TEO, LT su nekantrumu laukia visų. Tikimės mokytojų iniciatyvos. O iš mokinių – dar ir sąžiningumo bei pagarbos kitiems dalyviams, juk puiku išbandyti savo žinias, atrasti savo sugebėjimus ir būtent už juos būti apdovanotam.

Iškilus klausimams, nesklandumams ar turint pasiūlymų, prašome kreiptis – padėsime, atsižvelgsime į Jūsų pagrįstą nuomonę. Rašykite mums el. pašto adresu info@bebras.lt.

Daugiau formacijos konkurso svetainėje www.bebras.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!