Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19579/4g-interneto-mezon-vartotojai-gali-nemokamai-stebeti-sport1-transliacijas/spausdinti/

4G interneto MEZON vartotojai gali nemokamai stebėti „Sport1“ transliacijas

Publikuota: 2009-10-15 13:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) 4G interneto MEZON vartotojams suteikė galimybę nevaržomai stebėti „Sport1“ programų transliacijas. Interneto svetainėje www.mezon.lt „Sport1“ kanalo laidas galima žiūrėti nenutrūkstamai realiu jų transliavimo laiku. Paslauga MEZON klientams teikiama nemokamai.

„Panaudojant naujos kartos (4G) ryšio technologijos privalumus, atsiveria dar platesnės galimybės žiūrovams matyti jų pamėgtas laidas. Iki 10 Mb/s greitaveikos 4G internetu MEZON galima stebėti itin kokybišką vaizdą. Belaidžiu internetu MEZON transliuojamos „Sport1“ laidos žiūrovui tapo itin lengvai prieinamos visose erdvėse, kur veikia 4G ryšys“, – sako Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė.

Anot Telecentro atstovo, jeigu turi su savimi MEZON interneto USB modemą, prijungęs jį prie bet kurio kompiuterio, iš karto atsidursi sporto įvykių sūkuryje.

„Norinčiam nevaržomai stebėti sporto transliacijas aistruoliui tereikia tapti MEZON paslaugų vartotoju. Tuomet jis naudosis visais sparčiausio belaidžio interneto privalumais ir dar galės nemokamai stebėti sporto pasaulio įvykius. 4G interneto MEZON klientai „Sport1“ laidas gali matyti ir būdami namuose, ir nuėję į kavinę, jeigu reikia – net sėdėdami automobilyje. Galima MEZON interneto USB modemą nusinešti pas draugus ir varžybas žiūrėti drauge su jais“, – pasakoja Egidijus Ropė.

Komercijos direktoriaus teigimu, naujoji paslauga – tai dovana esamiems ir būsimiems 4G interneto MEZON klientams. Tikimasi, jog „Sport1“ laidų transliacijos ypač sudomins tuos interneto vartotojus, kurie vertina gerą ir patikimą ryšį ir labai domisi sporto naujienomis.

Kanalo „Sport1“ programų direktorės Viktorijos Butkutės teigimu, naujovė turėtų būti ypač aktuali Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų laukiantiems aistruoliams, kadangi „Sport1“ bus vienas iš dviejų TV kanalų, transliuosiančių LKL ir SEB BBL čempionatus. Antžeminiais analoginiais tinklais TV transliuotojai šių čempionatų nerodys.

„4G interneto MEZON techninės charakteristikos puikiai tinka internetinėms TV transliacijoms. Mes tikime, kad bendras „Sport1“ ir MEZON projektas bus labai naudingas populiarinant įvairias sporto šakas, o taip pat – ir pažangiausią ryšio technologiją“, – sako Viktorija Butkutė

Pasak Telecentro atstovo Egidijaus Ropės, susitarimas su kanalu „Sport1“ yra ne tik džiugi žinia sporto laidų mėgėjams, bet ir svarbus bendrovės žingsnis internetinių TV transliacijų srityje.

„Išnaudodami MEZON interneto galimybes, savo klientams mes pateiksime ir kitų papildomų paslaugų“, – teigia Telecentro komercijos direktorius.

Jis kartu pabrėžia, kad MEZON interneto kainodara labai lanksti, sukurta atsižvelgiant į laikmečio sąlygas, todėl bet kuris klientas gali pasirinkti paslaugos planą pagal savo individualius poreikius ir tuo pačiu gauti prieigą prie „Sport1“ kanalo.

Šiuo metu siūlomi 5 MEZON interneto planai: „Atrask“ – nuo 1 Lt/mėn., „Pažink“ – 21 Lt/mėn., „Bendrauk“ – 35 Lt/mėn., „Nevaržyk“ – nuo 49 Lt/mėn., „Pramogauk“ – nuo 69 Lt/mėn. Pasirinkę MEZON planus „Atrask“, „Pažink“ ir „Bendrauk“, vartotojai internetu naudojasi be jokių įsipareigojimų – nereikia pasirašyti terminuotų sutarčių. Be to, nuolat skelbiamos įvairios akcijos. USB modemą ir kompiuterį galima įsigyti išsimokėtinai.

4G internetas MEZON Lietuvoje pradėtas naudoti šių metų kovą. Naujos kartos paslauga jau pasiekiama 13-koje Lietuvos miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Palangoje, Nidoje, Šventojoje, taip pat Tauragėje, Utenoje, Alytuje, Raseiniuose, Mažeikiuose. Planuojama, kad jau kitų metų pabaigoje sparčiausias belaidis internetas MEZON bus prieinamas vartotojams beveik visoje Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!