Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19542/54-proc-jav-bendroviu-draudzia-prieiga-prie-socialiniu-tinklu/spausdinti/

54 proc. JAV bendrovių draudžia prieigą prie socialinių tinklų

Publikuota: 2009-10-14 14:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Biuruose dirbantys amerikiečiai, norintys darbo metu prisijungti prie „Facebook“, „Twitter“, „LinkedIn“ ar kitų socialinių tinklų, turėtų prieš tai patikrinti, ar tai daryti leidžia jų darbo sutartis arba įmonės tvarkos taisyklės, skelbia „Wired“ tinklaraštis „Epicenter“.

54 proc. JAV bendrovių draudžia prieigą prie socialinių tinklų

54 proc. JAV bendrovių draudžia savo personalui darbo metu jungtis prie socialinių tinklų, atskleidė bendrovės „Robert Half Technology“ surengta apklausa. Jos rezultatai taip pat liudija, kad 19 proc. bendrovių leidžia naudotis tokiais interneto resursais tik darbo reikalais, o 16 proc. to nedraudžia, tačiau vienaip ar kitaip riboja darbuotojų lankymąsi socialinių tinklų svetainėse.

Pagrindinis argumentas, skatinantis darbdavius blokuoti prieigą prie tokių svetainių – mažėjantis darbo našumas. Liepos mėnesį „Nucleus Research“ atliktas tyrimas atskleidė, kad bendrovėse, kuriose darbuotojams leidžiama naudotis interneto socialiniais tinklais, darbo našumas vienoje darbo vietoje vidutiniškai sumažėja 1,5 proc. Šio tyrimo rezultatai liudija, kad po tokias svetaines darbo metu naršantys darbuotojai sugaišta iki 2 val. per dieną. Paklausti, ar socialinius tinklus naudoja darbo reikalais, 87 proc. respondentų atsakė neigiamai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!