Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19537/negalejimas-naudotis-internetu-kelia-stresa/spausdinti/

Negalėjimas naudotis internetu kelia stresą

Publikuota: 2009-10-14 10:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Negalėdami naudotis internetu ar mobiliuoju telefonu žmonės daug dažniau jaučiasi sunerimę, nei išlaisvinti, rodo tyrimas.

Buvimas ten, kur nėra mobiliojo ryšio ar pradingęs internetas vis didesniam skaičiui žmonių yra didelio streso ir nerimo šaltinis, apskleidė tyrimo duomenys.

85 proc. vaikus auginančių mamų namuose visuomet įsijungę internetą, o trečdalis teigia jau nebejaučiantys kaltės, kad visuomet yra „prisijungę“ – įjungę mobilųjį telefoną ar kompiuterį.

Rezultatai rodo, kad 36 proc. interneto ar mobiliojo ryšio neturinčių žmonių teigia jaučiantys nerimą, nes negali bendrauti su šeimos nariai, o tik 29 proc. teigė esantys išlaisvinti.

Kalbant apie darbą, nerimą teigė jaučiantys 29 proc. apklaustųjų, o išlaisvinti – 28 proc.

„Šie žmonės žino, jog modernus pasaulis nieko nelaukia, o atsitraukimas nuo technologijų potencialiai reiškia prarastą galimybę“, – apklausos rezultatus komentuoja psichologas Jamesas Brookas.

„Bet kuriuo metu galime pražiopsoti svarbų elektroninį laišką ar skambutį, senas draugas gali bandyti susisiekti per „Facebook“ ar gali būti paskelbta sensacinga žinia. Jei žmogus jaučia, kad negali su šiais dalykais suspėti, nes neturi interneto ar mobiliojo ryšio, tai natūraliai daro neigiama įtaka jo gerai savijautai ir dvasios ramybei“, – pridūrė jis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!