Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19536/blokavo-simtus-korteliu/spausdinti/

Blokavo šimtus kortelių

Publikuota: 2009-10-14 06:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kai kurie Lietuvos bankai, tarp jų – didieji SEB ir „Swedbank“, gavę žinių apie galimas duomenų vagystes, blokavo šimtus klientų mokėjimo kortelių.

Banko „Swedbank“ atstovė spaudai Jorūnė Juodžbalytė lrt.lt nurodė, kad perspėjimas dėl galimo duomenų pasisavinimo banką pasiekė iš tarptautinių mokėjimo kortelių organizacijų. Pranešimų gauta iš „MasterCard“ ir „Visa“.

Anot J. Juodžbalytės, prireikus kortelės blokuojamos ir keičiamos nemokamai. Jos teigimu, „Swedbank“ prireikė blokuoti apie 400 kortelių.

Banko „Danske“ atstovas spaudai Rolandas Kajokas lrt.lt nurodė, kad šis bankas blokavo 600 kortelių.

Pasak jo, kortelės blokuotos iškart, o klientams išsiųstos trumposios žinutės. R. Kajokas teigė, jog tėra žinoma, kad duomenų vagystės siejamos su Ispanija. „Kaip suprantu iš pobūdžio, tai yra pirmasis toks atvejis“, – sakė jis.

SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas lrt.lt nurodė, kad SEB blokavo apie 150 kreditinių kortelių. „Tokiu atveju yra labai aiškios procedūros, kaip bankas elgiasi“, – sakė jis. Anot A. Žilinsko, atvejai, kai reikia blokuoti didesnį skaičių kortelių „nėra dažni“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!