Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19343/daugelis-svedu-ir-toliau-piratauja-internete/spausdinti/

Daugelis švedų ir toliau piratauja internete

Publikuota: 2009-10-01 17:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Praėjus 6 mėnesiams nuo didelį atgarsį Švedijoje sukėlusio antipiratinio įstatymo priėmimo, kuriuo siekiama užkirsti kelią autorių teisių pažeidinėjimams internete, 11 proc. šalies gyventojų ir toliau piratauja.

Tai atskleidė neseniai bendrovės SIFO atlikta Švedijos gyventojų apklausa. Jos rezultatai rodo, kad balandžio 1 d. priimtas griežtas antipiratinis įstatymas (IPRED), įpareigojantis interneto paslaugų teikėjus pranešti teisėsaugos pareigūnams piratavimu įtariamų vartotojų asmeninius duomenis, mažai tepaveikė didžiausios failais besikeičiančios visuomenė dalies – 15 – 29 metų žmonių – įpročius.

Apklausa liudija, kad kas ketvirtas šio amžiaus Švedijos gyventojas yra kriminalinis nusikaltėlis, nes neteisėtai naudojasi autorių teisių įstatymų saugomu skaitmeniniu turiniu.

76 proc. ir toliau pirataujančių interneto vartotojų pareiškė, kad nesibijo įkliūti. Kita vertus, apklausa atskleidė, kad IPRED įstatymas turėjo tam tikrą poveikį – 16 proc. apklaustųjų prisipažino nustoję piratauti, kai jis įsigaliojo.

Tarp tų, kurie sakė, jog ir toliau nelegaliai į savo kompiuterius siunčiasi muziką ir filmus, 46 proc. pareiškė, jog liautųsi tai darę, jei atsirastų geresnė alternatyva

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!