Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/19121/animacinio-filmo-toy-story-herojus-sugrizo-is-keliones-po-kosmosa/spausdinti/

Animacinio filmo „Toy Story“ herojus sugrįžo iš kelionės po kosmosą

Publikuota: 2009-09-18 13:30
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Animacinio filmo „Toy Story“ („Žaislų istorija“) personažo Buzz'o Lightyear'o žaislinė figūrėlė grįžo iš savojo „Infinity and Beyond“ turo. Žaislas į kosmosą pakilo kartu su STS-124 2008 gegužės 31 dieną, praleidęs 468 dienas Tarptautinėje Kosminėje Stotyje, praėjusį savaitgalį sugrįžo į Žemę kartu su STS-128. Taip NASA bendradarbiaudama su „Disney“ skatina moksleivius domėtis mokslu, technologijomis ir matematika.

Animacinio filmo „Toy Story“ herojus sugrįžo iš kelionės po kosmosą

Du Buzz'ai - žaislinis plius legendinis „Apollo 11“ astronautas, vaikščiojęs Mėnulio paviršiumi, kartu su ankstesniu Tarptautinės Kosminės Stoties (TKS) ekipažu bus pagerbti parade, kuris vyks „Disney“ teminiame parke „Magic Kingdom“ šių metų spalio 2 dieną.

„Disney“ planuoja ir toliau bendradarbiauti su NASA. Dabartiniu metu ketinama kurti mokomąjį žaidimą ir inicijuoti internetinį kosminėms misijoms skirtų emblemų kūrimo konkursą, skirtą vaikams. NASA žada, jog konkurse laimėjusi emblema skries į tikrą kosminę misiją. Žaislinis Buzz'as, leisdamas laiką TKS, sudalyvavo net keliose moksleiviams skirtose linksmose ir įdomiose internetinėse mokomosiose programose, kuriomis siekta didinti jaunimo domėjimąsi mokslu, technologijomis, inžinerija ir matematika.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!