Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/18853/senos-buitines-technikos-surinkimo-akcija-pranoko-lukescius/spausdinti/

Senos buitinės technikos surinkimo akcija pranoko lūkesčius

Publikuota: 2009-09-03 13:48
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Topo centras, UAB

Buitinės technikos ir elektronikos prekybos tinklo „Topo centras“ organizuojama akcija „Nemokamai atsikratyk senos buitinės technikos“ sulaukė didelio pasisekimo. Per tris mėnesius akcijoje dalyvavo virš 3500 Lietuvos gyventojų. Surinkta 60 tonų įvairios technikos.

Birželio mėnesi prasidėjusi akcija parodė, kad Lietuvos gyventojai nėra abejingi aplinkai, kurioje gyvena. Žmonės atidavė ne tik senus ir nenaudojamus didelius prietaisus - šaldytuvus, televizorius, virykles, bet ir smulkią techniką - plaukų džiovintuvus, laidinius radijo imtuvus, magnetolas ir kt. prietaisus. Aktyviausiais buvo Vilniaus ir Kauno gyventojai. Iškvietimai į šiuos miestus sudarė 65 proc. visų skambučių.

„Esame maloniai nustebinti tokio didmiesčių gyventojų aktyvumo, - sakė UAB „Topo centras“ generalinis direktorius Česlovas Steigvila. – Manome, kad imdami šį gerą pavyzdį, akcija labiau susidomės ir mažesnių miestelių gyventojai, juolab, kad ten nėra specialių tokiai technikai skirtų konteinerių.“

Netikėtas gyventojų aktyvumas privertė pakoreguoti „Topo centro“ darbuotojų ir transporto, skirto šiam projektui įgyvendinti, apimtį. Tam tikromis savaitės dienomis seną buitinę techniką iš gyventojų surinkti išvažiuodavo net 10 ekipažų.

Senos buitinės technikos surinkimo akcija pranoko lūkesčius

„Tenka pripažinti, kad turėjome organizuoti papildomą transportą, norėdami kaip galima operatyviau surinkti iš gyventojų nereikalingą jiems techniką. Buvo atvejų, kad per vieną dieną užsiregistruodavo net iki 150 gyventojų. – sakė Č. Steigvila.

Į šį projektą aktyviai įsijungė ir įmonės, kurios dažniausiai urmu atiduodavo kompiuterinę techniką. Kaune iš leidybos įmonės buvo išvežta net kelios dešimtys stalinių kompiuterių ir jų priedų.

Akcijos metu pastebėta, kad Lietuvos gyventojai turi sukaupę daug nenaudojamos tos pačios rūšies technikos. „Topo centro“ darbuotojams iš vienos vilnietės teko parsivežti 11 šaldytuvų, o iš Telšių rajono gyventojo - net 35 kineskopinius televizorius.

Apie akciją „Nemokamai atsikratyk buitinės technikos“

Gyventojai, norintys atiduoti seną buitinę techniką ir elektroniką, turi užsiregistruoti nemokamu „Topo centro“ telefonu 8 800 60 200. Prietaisai privalo būti pilnos komplektacijos, atjungti nuo inžinerinių tinklų ir išnešti į laiptinės ar kitų patalpų pirmąjį aukštą. Asmenys, turintys galimybę patys atvežti prietaisus, gali kreiptis į artimiausią „Topo centras“ parduotuvę arba įmesti į specialius konteinerius, esančius prie „Topo centras“ parduotuvių: Ukmergės g. 240 (Vilniuje), Savanorių pr. 206A (Kaune), Klaipėdos g. 103 (Panevėžyje); Pramonės pr. 6 / PC „Bruklinas” ir Tilžės g. 225 / PC „Tilžė” (Šiauliuose).

Klaipėdos regione (Gargždai, Šilutė, Plungė) seną techniką galima atiduoti „Topo centro“ parduotuvėse. Atvykti pas gyventojus į namus galimybės nėra.

Kiekvienas, atidavęs pilnos komplektacijos buitinę techniką ar elektroniką, gauna iki 100 Lt vertės „Topo centro“ kuponą naujiems prietaisams įsigyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!