Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/18835/britu-pora-surenge-gimtadienio-svente-saldytuvui/spausdinti/

Britų pora surengė gimtadienio šventę šaldytuvui

Publikuota: 2009-09-03 08:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Britų pora savo giminaičius ir draugus sukvietė į šventę, skirtą jų šaldytuvo 50 metų jubiliejui paminėti. Paulo ir Val Howkinsų surengtame vakarėlyje buvo ir sukaktuvininkui skirti plakatai bei šventinis tortas.

Šaldytuvą „Prestcold“ pora už 65 svarus nusipirko 1959 metais, praėjus ketveriems metams po vedybų, ir teigia, kad jis ir dabar visai kaip naujas.

Į gimtadienio vakarėlį susirinkę svečiai buvo vaišinami sūriu ir vynu, kurie, žinoma, buvo atvėsinti šaldytuve, rašoma „The Telegraph“ interneto svetainėje.

75-erių P. Howkinsas, buvęs astronautikos inžinierius, o dabar jau pensininkas, teigė: „Visi mums liepia tuo šaldytuvu atsikratyti, bet mes to nenorime. Dauguma žmonių prieš 50 metų šaldytuvo neturėjo, tačiau mūsų virtuvė buvo pietinėje pusėje, todėl ten buvo labai šilta. Turėjome jautienos gabalą ir jis sušvinko, tada ir pasakiau, kad mums reikia nusipirkti šaldytuvą“.

„Prieš 30 metų sugedo šaldytuvo termostatas, tad jį nuvežiau į „Prestcold“, kad pakeistų. O ten žmogus paklausė, iš kur tokį šaldytuvą ištraukiau. Pasirodo, tuomet šaldytuvų jie jau net nebegamino“, – pasakojo vyras.

P. Howkinsas reikiamą dalį surado kitur, o šaldytuvas puikiai veikia iki šiol.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!