Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/18279/latvijos-finansu-ministerijoje-idiegtas-it-sprendimas-ivertintas-tarptautiniu-mastu/spausdinti/

Latvijos finansų ministerijoje įdiegtas IT sprendimas įvertintas tarptautiniu mastu

Publikuota: 2009-07-28 20:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: DPA programinė įranga, UAB

Latvijos finansų ministerijoje įdiegtą informacinių technologijų infrastruktūrinį sprendimą kompanija „Microsoft“ įvertino aukščiausiu apdovanojimu. Diegimą atlikusi IT bendrovė „DPA“ Centrinės ir Rytų Europos „Microsoft“ partnerių tarpe pelnė pažangaus infrastruktūrinio sprendimo apdovanojimą ir „Active Directory“ produktų kategorijoje buvo pripažinta kompanijos „Microsoft“ metų partneriu.

Latvijos finansų ministerijoje įdiegtas sprendimas leido modernizuoti ministerijos IT infrastruktūrą. Diegiant šį sprendimą buvo atlikta daugiau nei 4000 ministerijos kompiuterizuotų darbo vietų aptarnaujančių darbo stočių centralizacija. Diegimo metu naudotos technologijos projektą leido užbaigti beveik 20 proc. greičiau nei buvo numatyta. Naujojo sprendimo dėka Latvijos finansų ministerija nuo šiol naudojasi žymiai paprastesne ir stabilesne IT infrastruktūra.

Kaip teigia IT bendrovės „DPA“ vadovas Lietuvoje Genadijus Gricukas, Latvijos finansų ministerijoje įdiegtas infrastruktūrinis sprendimas savo sudėtingumu yra išties unikalus. „Latvijos valstybinėje institucijoje įgyvendintas IT infrastruktūros projektas reikalavo aukščiausios specialistų kompetencijos, o savo apimtimi šis projektas Centrinėje ir Rytų Europos dalyje - tikrai išskirtinis“, - sako G. Gricukas.

Anot jo, šis projektas – tai dar vienas augančio IT infrastruktūros optimizavimo darbų poreikio pavyzdys. „Šiandieninės tendencijos rodo, kad IT optimizavimo darbų poreikis rinkoje auga. Kintant investavimo į modernias technologijas galimybėms, viešasis sektorius dažniau renkasi tokius sprendimus ir paslaugas, kurie leidžia greičiau pajusti ankstesnių investicijų atsiperkamumą bei padeda išvengti naujos techninės įrangos įsigijimų“, - sako „DPA“ vadovas Lietuvoje.

Įvertinimą už įdiegtą sprendimą IT bendrovė „DPA“ pelnė antrojoje kasmetinėje Centrinės ir Rytų Europos „Microsoft“ partnerių apdovanojimų ceremonijoje.

Įvertinimą už įdiegtą sprendimą IT bendrovė „DPA“ pelnė antrojoje kasmetinėje Centrinės ir Rytų Europos „Microsoft“ partnerių apdovanojimų ceremonijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!