Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/18221/is-tarptautines-mokiniu-fizikos-olimpiados-lietuvos-atstovai-parveze-2-medalius/spausdinti/

Iš tarptautinės mokinių fizikos olimpiados Lietuvos atstovai parvežė 2 medalius

Publikuota: 2009-07-22 06:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Iš 40-osios tarptautinės mokinių fizikos olimpiados, kuri liepos 12-19 d. vyko Meridos mieste, Meksikoje, Lietuvos atstovai parvežė 2 medalius ir 3 pagyrimo raštus.

Vilniaus licėjaus vienuoliktokė Gabija Žemaitytė (mokyt. E. Rudminas) ir Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos vienuoliktokas Tadas Kartanas (mokyt. K. Lipskis) pelnė bronzos medalius, o trys pagyrimo raštai įteikti Kauno technologijos universiteto gimnazijos vienuoliktokui Povilui Kanapickui (mokyt. V. Tumavičius) bei abiturientams Emiliui Pileckiui iš Vilniaus Mstislavo Dobužinskio vidurinės mokyklos (mokyt. N. Glazko) ir Algirdui Baškiui iš Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos (mokyt. G. Dargienė).

Lietuvos delegacijai vadovavo Teorinės fizikos ir astronomijos instituto profesorius habil. dr. Pavelas Bogdanovičius, ir Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto profesorius habil. dr. Edmundas Kuokštis.

Lietuvos atstovai tarptautinėje fizikos olimpiadoje dalyvauja nuo 1989 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!