Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/17870/kinijoje-uzblokuotas-priejimas-prie-google/spausdinti/

Kinijoje užblokuotas priėjimas prie „Google“

Publikuota: 2009-06-27 18:33
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kinijoje užblokuota prieiga prie paieškos sistemos „Google“ ir jos servisų, tame tarpe ir pašto „Gmail“, praneša „Associated Press“.

„Google“ atstovai trečiadienį patvirtino informaciją apie prieigos blokavimą visiems Kinijos teritorijoje esantiems naudotojams. „Mes aiškinamės įvykio priežastis ir tikimės, kad greitu metu problemos bus išspręstos“, – teigė „Google“ atstovas Honkonge. Kinijos oficialių pareigūnų pasisakymo išgirsti kol kas nepavyko.

Prieiga prie „Google“ buvo uždrausta po to, kai Kinijos neteisėtos informacijos internete informavimo centras (China Internet Illegal Information Reporting Centre - CIIRC) apkaltino „Google“ prieigos suteikimu prie „nepadorių ir įžeidžiančių šaltinių“. Toks pareiškimas buvo padarytas kovos su pornografijos plitimu kampanijos metu.

2009 metų pradžioje Kinijos neteisėtos informacijos internete informavimo centras jau skelbė, kad kiniška „Google“ versija pateko į netinkamo turinio tinklapių „juodąjį sąrašą“. Prieš į šį sąrašą patekusius tinklapius Kinijos valdžia žadėjo imtis griežtų sankcijų.

2008 metų gruodį Kinija blokavo prieigą prie „BBC“, „Voice of America“, „Asiaweek“ ir „The New York Times“ tinklapių. Kovo pabaigoje kiniečiai prarado ryšį su „YuoTube“, kuriame buvo patalpinti tibetiečių vienuolius mušančių kariškių vaizdai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!