Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/17629/prancuzijoje-uzdrausta-isjungti-interneta-uz-neteiseta-failu-siuntimasi/spausdinti/

Prancūzijoje uždrausta išjungti internetą už neteisėtą failų siuntimąsi

Publikuota: 2009-06-12 10:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Prancūzijos Konstitucinė taryba užprotestavo prieš piratavimą nukreiptą įstatymą, pagal kurį interneto vartotojams, neteisėtai besisiunčiantiems failus iš failų mainų tinklų, siūlyta iki metų išjungti internetą.

Kaip praneša AFP, taryba konstatavo, kad laisva prieiga prie komunikacijos priemonių yra neatimama žmogaus teisė ir tik teismas individualiais atvejais gali uždrausti žmogui jungtis prie interneto. Prezidento Nicolas Sarkozy pasiūlytas įstatymas pripažintas neatitinkantis Prancūzijos konstitucijos normų.

Opozicinė Prancūzijos socialistų partija kreipėsi į Konstitucinę tarybą prašydama įvertinti įstatymą po to, kai jį gegužę priėmė šalies parlamentas.

Įstatymą Prancūzijoje palaikė ne tik valstybės vadovas, bet ir muzikos bei kino industrijos atstovai, kurie labiausiai kenčia nuo neteisėtų interneto vartotojų veiksmų. Įstatymo priėmimui priešinosi vartotojų organizacijos, interneto bendruomenių atstovai ir kairioji opozicija.

Prancūzijos Konstitucinė taryba iš esmės yra kitų šalių konstitucinių teismų analogas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!