Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/1734/rrt-igyvendina-projekta-e-rrt/spausdinti/

RRT įgyvendina projektą e-rrt

Publikuota: 2005-08-02 10:48
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Nuo šiol bus galima naudotis didele dalimi Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) teikiamų viešųjų paslaugų elektroninėje terpėje. Įgyvendinant elektroninės valdžios projektą „e-rrt“, šiandien atidarytame tinklalapyje https://e.rrt.lt bus teikiamos elektroninės viešosios paslaugos. RRT kviečia ūkio subjektus, pageidaujančius gauti elektronines paslaugas, pateikti prašymą RRT dėl tokių paslaugų gavimo. Su pateikusiais prašymą ūkio subjektais bus pasirašytos sutartys ir jiems bus suteiktas prisijungimo vardas, slaptažodis, PIN kodų lentelė.

Elektroniniu būdu vartotojai galės pateikti paraiškas ir prašymus, pranešimus, skundus, ataskaitas bei kitą informaciją. Šis paslaugų sąrašas nėra baigtinis, jis bus nuolat pildomas ir keičiamas pagal poreikį bei pasirengimą teikti paslaugas elektroniniu būdu.

Elektroninės paslaugos vartotojams suteikia daug privalumų, t.y. asmuo, sėkmingai pateikęs informaciją elektroniniu būdu, neturi teikti šios informacijos raštu; suteikiama galimybė atsisiųsti reikiamas formas ir blankus į savo kompiuterį, juos užpildyti ir patogiu metu juos pateikti RRT per naująją sistemą. Elektroniniu būdu pateikta informacija turi tokią pat juridinę galią, kaip asmens pasirašyta ir įprasta tvarka pateikta informacija. Paslaugomis galima naudotis bet kuriuo paros metu, be to, nereikia vykti į RRT. Per elektroninių paslaugų sistemą gauti prašymai ar paraiškos priimami RRT administracijos tarnautojų taip, kaip ir gauti įprastiniu būdu, darbuotojas gali susisiekti su asmeniu, informuoti jį apie jo prašymo vykdymo eigą ar suteikti kitą informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!