Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/17250/indonezijoje-draudziama-liezuvauti-portale-facebook/spausdinti/

Indonezijoje draudžiama liežuvauti portale „Facebook“

Publikuota: 2009-05-23 13:53
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Penktadienį Indonezijos Rytinės Javos provincijos musulmonų dvasininkai uždraudė tikintiesiems liežuvauti ir flirtuoti socialiniuose tinklalapiuose, tokiuose kaip „Facebook“ ir „Friendster“, praneša DPA.

Dvasininkai paragino „Facebook“ ir „Friendster“ pažaboti, anot jų, „nepadorų ir pornografinį“ tinklalapių turinį bei perspėjo, kad jei jų prašymas nebus išgirstas, prašysiantys vyriausybės blokuoti šiuos tinklalapius.

Ketvirtadienį ir penktadienį šimtai didžiausiai šalyje islamo grupei „Nahdlatul Ulama“ priklausančių musulmonų mokslininkų susitiko aptarti didėjančio „Facebook“ ir kitų socialinių tinklalapių populiarumo tarp jaunimo įtakos.

Dvasininkai baiminasi, kad bendravimas socialiniuose tinklapiuose gali lemti neteisėtus seksualinius ir nesantuokinius santykius.

„Bendravimas per „Facebook“, „Friendster“ ir kitus socialinius tinklalapius yra leidžiamas tik islamui naudingiems tikslams, tokiems kaip pagalba draugams“,- teigė dvasininkų atstovas spaudai Abdulas Muidas Shohibas.

„Svetimų žmonių purvinų skalbinių viešinimas, liežuvavimas ir kitos antiislamiškos veiklos yra haram [religiniu požiūriu draudžiamos]“, - teigė A. Shohibas Kediri apskrityje surengto susitikimo pabaigoje.

Teisiniu požiūriu dvasininkų nurodymas nėra privalomas daugiausiai pasaulyje gyventojų turinčioje, bet oficialiai pasaulietinėje musulmonų valstybėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!