Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/17091/mokiniai-mokytojai-studentai-ir-destytojai-kvieciami-nemokamai-lankytis-parodoje-balttechnika-2009/spausdinti/

Mokiniai, mokytojai, studentai ir dėstytojai kviečiami nemokamai lankytis parodoje „Balttechnika 2009“

Publikuota: 2009-05-15 13:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA kviečia studentus ir dėstytojus, profesinio mokymo įstaigų techninių specialybių mokinius, bendrojo lavinimo mokyklų vyresniųjų klasių mokinius bei jų mokytojus nemokamai apsilankyti parodoje BALTTECHNIKA 2009. Didžiausia Baltijos šalyse specializuota inžinerinės pramonės paroda vyks gegužės 19–22 d. Lietuvos parodų centras „Litexpo“ (Laivės pr.5, Vilnius).

Parodoje bus demonstruojami šiuolaikiniai inžinerinės pramonės gaminiai – mašinos, įrankiai, transporto priemonės, metalo, elektrotechnikos ir elektronikos gaminiai, taip pat įrengimai ir technologijos, gaminių projektavimo-konstravimo technologijos, inžinerinių mokslų taikomieji darbai.

Gegužės 21 d. parodoje vyks renginiai jaunimui. 11-16 val. organizuojamos Nacionalinės mechatronikos (mechatronika – tai mechanikos, elektronikos ir informatikos derinys) varžybos. Varžybų tikslas - skatinti susidomėjimą inžinerinėmis studijomis, propaguoti šiuolaikinių technologijų patrauklumą, plačias panaudojimo galimybes.

Varžybose dalyvaus 5 kolegijų komandos. Komandoms reikės atlikti keletą užduočių: pagal nurodytas sąlygas parašyti ir įdiegti valdymo programą MPS moduliui, patobulinti ir įdiegti valdymo programą, atlikti gedimų paieškos užduotį. Varžybas laimėsianti Lietuvos kolegijų komanda dalyvaus Europos mechatronikos žaidynėse 2010.

13-17 val. parodoje vyks gamybos valdymo konkursas. Konkurso dalyviai – universitetų ir kolegijų studentai – pasitelkę simuliacinį žaidimą planuos ir valdys gamybą, spręs kitus virtualiosios gamybos uždavinius.

Organizuotos studentų ir jų dėstytojų, mokinių ir jų mokytojų grupės galės lankytis parodoje nemokamai. Iš anksto užsiregistravusias grupes lydės parodos gidas. Grupės iš anksto registruojamos ir konsultuojamos tel. (8 5) 2312520 ir el. pašto adresu info@linpra.lt.

Daugiau informacijos apie parodą galima rasti interneto svetainėje www.litexpo.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!