Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/17056/login-interneto-ir-tinklarasciu-apdovanojimuose-varzysis-tinklarastininkai-ir-el-projektai/spausdinti/

LOGIN interneto ir tinklaraščių apdovanojimuose varžysis tinklaraštininkai ir el. projektai

Publikuota: 2009-05-13 18:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Login 2009

Gegužės 13 d. spaudos konferencijos metu buvo pristatytos šių metų „LOGIN interneto ir tinklaraščių apdovanojimų“ nominacijos. „LOGIN2009“ konferencijos metu bus apdovanoti lietuviško interneto plėtrai labiausiai nusipelnę tinklaraštininkai, išrinktos geriausios el. iniciatyvos ir projektai.

Konferenciją organizuojančios VšĮ „Co“ direktoriaus Arnoldo Rogoznyj teigimu, apdovanojimai turėtų išryškinti stipriąsias kryptingai besivystančios Lietuvos interneto ir tinklaraščių bendruomenės puses, paskatinti ją tobulėti.

A. Rogoznyj pažymi, jog birželį vyksiančios konferencijos „LOGIN2009“ tikslas yra suburti interneto entuziastų bendruomenę į bendrą erdvę, kurioje savo patirtimi ir mintimis tuo pat metu galėtų dalintis interneto sprendimų ekspertai, tinklaraščių kūrėjai ir jų skaitytojai. „Trečius metus organizuojamas renginys dalyvius įkvėps naujų idėjų, paskatins inovatyvumą ir kūrybiškumą, - sako organizatorius, - be to, konferencijos erdvėje bus įgyvendinti unikalūs vaizdo ir garso technologiniai sprendimai“.

LOGIN interneto ir tinklaraščių apdovanojimuose varžysis tinklaraštininkai ir el. projektai

Tinklaraščio racas.lt autoriaus ir žurnalisto Artūro Račo teigimu, šiais laikais žiniasklaida naudojasi beveik visomis socialinių medijų teikiamomis galimybėmis. „Būtų kvaila nesinaudoti tinklaraščių kuriamu turiniu, kuris dažnai yra įdomus ir originalus. Tinklaraščių svarba auga, o į juose talpinamą informaciją vis dažniau atkreipia dėmesį verslo įmonės, valstybinės institucijos“, - sako A. Račas. Populiariausio tinklaraščio Lietuvoje – nežinau.lt - autorius Džiugas Paršonis pastebi, jog blogai vis labiau įgauna kasdienės žiniasklaidos formą, o juos kuriančių autorių per pastaruosius metus mūsų šalyje padaugėjo net 2,5 karto. Pats tinklaraštis kaip formatas jau yra pažįstamas ir skaitomas, o ateityje gali net varžytis savo populiarumu su tradicine spauda.

Didžiausioje ir vienintelėje Baltijos šalyse organizuojamoje interneto ir tinklaraščių konferencijoje „LOGIN2009“ vienu metu trijose scenose kalbės 25 pranešėjai iš Lietuvos ir užsienio. Jos metu bus gvildenamos socialinių medijų pritaikymo versle, reklamoje ir komunikacijoje galimybės, pristatomi geriausi naujos kartos interneto panaudojimo pavyzdžiai, vyks praktiniai mokymai.

„LOGIN2009“ savo asmeninėmis įžvalgomis dalinsis JAV internetinio marketingo specialistas Steve‘as Chazinas, populiariausio Latvijoje blogo autorius Arturs Mednis, žurnalistai ir tinklaraštininkai Artūras Račas, Džiugas Paršonis, komunikacijos, reklamos ir verslo atstovai - Darius Bagdžiūnas, Dainius Blynas, Paulius Rymeikis, Artūras Olšauskas, Vladas Sapranavičius ir daugelis kitų. Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ atstovas, vienas iš Lietuvos mobiliojo e. parašo ekspertų Ramūnas Šablinskas skaitys pranešimą apie (r)evoliuciją e.paslaugų rinkoje ir supažindins dalyvius su elektroninio parašo naudojimo galimybėmis. Taip pat birželio 4 dieną bus išsamiai pristatytas Lietuvos tinklaraščių tyrimas, gvildenama tinklaraščių sugretinimo su tradicine žiniasklaida tema. Filosofas Leonidas Donskis kalbės apie ribos tarp viešosios ir privačios erdvės nykimą interneto ir tinklaraščių kontekste.

Už „LOGIN interneto ir tinklaraščių apdovanojimų 2009“ nominantus galima balsuoti internete iki gegužės 31 dienos adresu www.login.lt.

„LOGIN 2009“ interneto ir tinklaraščių apdovanojimų nominacijos ir nominantai

Geriausia iniciatyva internete:

www.manobalsas.lt
www.mainyk.lt
www.sveikasvaikas.lt
www.darom09.lt
www.neigalieji.lt
www.redtape.lt

Geriausia virusinė kampanija internete:

Ežio inkubatorius – šokėja veronika
IKI – pabučiuok pardavėją
Švyturys – Mes laimėsim

 Geriausias naujas tinklaraštis:

www.Racas.lt
www.Dansu.lt
http://flylal.blogas.lt/
www.commonsense.lt

Geriausias metų el. projektas:

www.manoknyga.lt
www.policija.lt/vaikams
www.paskutinisvaldovas.lt
www.meslaimesim.lt
http://marsrutai.lt/

Metų interneto tendencija:

Lietuva kraustosi į Facebook
Mikrotinklaraščiai
Elektroninė komercija

Metų interneto žmogus:

Džiugas Paršonis
Artūras Račas
Liutauras Ulevičius

Metų interneto fiasko:
 
LANVA kova su piratais
„Hanner“ kova su „Bajorų forumu“
Atn.lt
Delfinas.lt
Lietuva.lt

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!