Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/1691/pirma-karta-lietuvoje-ekstremalai-vidurvasari-rungsis-ant-sniego/spausdinti/

Pirmą kartą Lietuvoje ekstremalai vidurvasarį rungsis ant sniego

Publikuota: 2005-07-27 12:52
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Pačiam vidurvasary, liepos 30 dieną, Palanga sukvies snieglenčių sporto gerbėjus. Čia pirmą kartą Lietuvoje įvyks netradicinis renginys – „Labas Extreme Rail Jam“, kuriame ekstremalai varžysis sniego trasoje. Galimybę išbandyti ekstremalius žiemos malonumus vasarą siūlo telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ išankstinio mokėjimo paslauga „Labas“.

„Iki šiol sniegą vasarą galėjome įsivaizduoti tik Austrijos kalnuose, tačiau nusprendėme įrodyti, kad čiuožinėti snieglentėmis karštuoju sezonu galima ir Lietuvoje. Juo labiau, kad čia vis labiau įsigali ekstremalaus sporto kultūra“, – sakė „Bitė Lietuva“ privačių klientų marketingo vadovas Paulius Dambrauskas.

Pasak jo, originalus „Labas Extreme Rail Jam“ renginys simboliškai vyks ten, kur jau kitąmet įsikurs pirmasis LABAS riedučių parkas Palangoje. Planuojama, kad šis kartu Palangos miesto savivaldybe kuriamas parkas kitų metų pavasarį pradės veikti Jūratės gatvėje, prie senosios gimnazijos (Jūratės g. 13).

Renginio programa:
19:15 dalyvių apšilimas
20:00 kvalifikaciniai važiavimai
20:45 grupės pasirodymas
21:15 finalas
21:45 grupės pasirodymas
22:15 apdovanojimai

„Palanga visuomet atvira naujovėms – jos sukuria mieste vis daugiau naujų traukos centrų. Esu tikras, kad ir šis originalus renginys, ir besikuriantis riedučių parkas, įneš į kurorto gyvenimą dar daugiau pramogų ir teigiamų emocijų“, – sakė Palangos meras Pranas Žeimys.

Specialiai „Labas Extreme Rail Jam“ renginiui Jūratės gatvėje bus sukonstruota 4 metrų aukščio pakyla ir kompaktiška aikštelė, iš kurios startuos varžyboms iš anksto užsiregistravę snieglentininkai. Adrenalino mėgėjai slys specialiai renginiui pagamintu sniegu, kuris bus nuolat pilamas ant čiuožimo konstrukcijos. Nuo pakylos nusileidusių dalyvių lauks dar ekstremalesni išbandymai – jie turės atlikti triukus snieglente ant 6 metrų ilgio čiuožimo dėžės. Panašias varžybas, tik žiemą, „Labas“ yra pernai surengęs Vilniuje, ant Tauro kalno.

Planuojama, kad pirmą kartą organizuojamame „Labas Extreme Rail Jam“ renginyje susigrums iki 20 adrenalino mėgėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių: Latvijos, Rusijos, Estijos, Ukrainos. Daugiau kaip dvi valandas truksiančias rungtynes vainikuos apdovanojimai – nugalėtojams bus įteikti piniginiai prizai ir „Labas“ suvenyrai.

„Labas Extreme Rail Jam“ renginį ves Dūnia. Renginio metu žiūrovai išgirs DJ Mamania, Pusho bei originalų DJ Quazaro, „Pieno lazerių“ eksvokalistės Eglės, „Bičių“ bosisto Gedo Andriškevičiaus ir beat box Def One projektą. Po renginio dalyviai ir svečiai kviečiami į Palangos klubą „Ramybė“, kur koncertuos dr. Green ir DJ 2fresh.

Šią vasarą „Labas“ siūlo ir daugiau originalių pramogų. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais Palangoje, prie Centrinės gelbėjimo stoties įrengtoje aikštelėje, savaitgaliais vyksta „Labas“ vandens mūšiai. Taip pat šį birželį Vilniuje, prie Baltojo tilto įsikūrusiame riedučių parke, duris atvėrė pirmoji Lietuvoje „Labas Extreme mokykla“. Čia visi norintieji gali nemokamai išmokti važinėtis riedučiais bei riedlentėmis ar patobulinti jau išmoktus triukus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!