Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/16297/google-street-view-irankis-susilauke-pritarimo/spausdinti/

„Google Street View“ įrankis susilaukė pritarimo

Publikuota: 2009-03-29 10:21
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Vnunet.com skaitytojų balsavimas parodė, kad prieštaringai vertinamas „Google Street View“ įrankis sulaukė daugybės pritariančių balsų ir paramos.

„Street View“ sukuria 360 laipsnių gatvės vaizdą, sujungdamas nuotraukas, kurios užfiksuojamos automobiliuose įtaisytomis kameromis. Žmonių atvaizdų paskelbimas be jų sutikimo susilaukė didžiulio triukšmo.

„Google“ kompanija buvo verčiama pašalinti šiuos vaizdus, tarp jų ir Shoreditch vemiantį vyriškį bei kitą vyrą prie Soho erotinių ir sekso prekių parduotuvės, nes tokie vaizdai pažeidžia privatumo teisę. Kiti netgi reikalavo, kad ši priemonė būtų visiškai pašalinta.

Nepaisant to, 58 proc. iš 2 500 vnunet.com apklaustųjų pasisako už tai, kad būtų nesiimta tolesnių veiksmų. Jų manymu, įžeidžiančių vaizdų pašalinimas yra pakankama reakcija.

15 proc. balsavusiųjų mano, kad „Google“ turėtų pasistengti „Street View“ kameromis užfiksuotus žmones padaryti mažiau pastebimus, tuoj pat paslėpti juos. Tuo tarpu 21 proc. teigia, kad tinklapis pažeidžia privatumo teises ir turėtų būti panaikintas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!