Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/16051/tarptautineje-kosmineje-stotyje-irengta-interneto-kamera/spausdinti/

Tarptautinėje kosminėje stotyje įrengta interneto kamera

Publikuota: 2009-03-14 07:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

NASA Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) neseniai išbandyta išorinė internetinė kamera, tiesiogiai transliuojanti išėjimą į atvirą kosmosą, praneša softpedia.com. Amerikiečių misijos vadovas Michaelas Fincke‘as ir rusų astronautas Jurijus Lončakovas išėjo į atvirą kosmosą norėdami įdiegti mokslinius eksperimentus ir paruošti kosminę stotį erdvėlaivio „Discovery“ atvykimui. Atviro kosmoso vaizdai sulaukė didžiulio žiūrovų dėmesio, tad NASA pareigūnai paprašė astronautų kartas nuo karto vis atsukti kamerą į Žemę, kad žmonės pamatytų tai, ką tik laimingieji mato kasdien.

Šiuo metu Tarptautinėje kosminėje stotyje esantys įgulos nariai kosmose praleidžia po 6 mėnesius, nors kai kurie astronautai stotyje pasilieka ilgiau. Kasdien, kai lieka laiko pailsėti nuo varginančio, kruopštaus ir tikslaus darbo, jie gali mėgautis vaizdu, kuris atperka visus jų vargus – jie mato mūsų planetą. Jie stebi tokius saulėtekius ir saulėlydžius, kokių mes, paprasti Žemės gyventojai, nesame matę. Dabar Amerikos kosmoso agentūra šiuo džiaugsmu pasidalins ir su kitais.

Tačiau ne visiems tai patinka – ir ne todėl, kad kartais kamera būna išjungta. Skeptikai sako, kad orbitoje nėra nieko įdomaus ir NASA internetinė kamera rodo tik beverčius Žemės ir atmosferos po TKS vaizdus. Jie sakosi nusivylę transliuojamais vaizdais, galbūt todėl, rašo softpedia.com, kad jų kosminės erdvės įsivaizdavimas yra iškreiptas – paveiktas fantastinių filmų su lazeriniais šautuvais.

Iš tiesų išlaikyti tokią modernią tyrimų stotį Žemės orbitoje yra labai sudėtingas ir sunkus darbas, kuris reikalauja didžiausių šiandieninio pasaulio proto kompetencijos ir erudicijos. Žiūrovai, trokštantys sensacijų, gali įsijungti kitus televizijos kanalus. O kosmoso mėgėjams patariama nepraleisti galimybės iš arčiau pažvelgti, kaip iš tiesų atrodo mūsų planeta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!