Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/16046/35-pilnameciu-amerikieciu-yra-uzsiregistrave-socialiniuose-tinkluose/spausdinti/

35% pilnamečių amerikiečių yra užsiregistravę socialiniuose tinkluose

Publikuota: 2009-03-13 17:24
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Vykdydama projektą „Amerikiečių gyvenimas ir internetas“, kompanija „Pew Research Center“ atliko tyrimą „Pilnametystė ir socialiniai tinklai“. Pasirodė, jog per paskutinius ketverius metus dalis pilnamečių Amerikos interneto vartotojų, užsiregistravusių socialiniuose tinkluose „facebook“, „LinkedIn“, „MySpace“ ir kt., skaičius padidėjo daugiau nei keturis kartus.

Socialiniai tinklai yra orientuoti į nepilnametį jaunimą, tačiau tyrimai rodo, jog pilnamečiai asmenys kur kas daugiau naudojasi tokio tipo interneto resursais. Jungtinėse Valstijose suaugusiųjų yra daugiau, nei jaunimo, todėl 35 procentai pilnamečių amerikiečių yra kur kas rimtesni interneto naudotojai, nei 65 procentai paauglių. 75 procentai besinaudojančių socialiniais tinklais yra 18 – 24 metų amžiaus jaunuoliai ir tik 7 procentai interneto naudotojų yra pensinio amžiaus žmonės.

Socialiniais tinklais vartotojai dažniau naudojasi asmeniniais tikslais, negu profesiniais. Šiuose tinkluose dauguma suaugusiųjų ir paauglių registruojasi bendravimui su draugais, pažįstamais, ieškodami naujų pažinčių. Jei vartotojas naudojasi socialiniais tinklais profesiniams tikslams, jis paprastai kuria atskirą profilį. Retai kada žmogus abiems tiklams naudoja tą patį profilį.

Dauguma interneto naudotojų labai atsargiai žiūri į savo profilio informaciją – apie 60 procentų asmenų blokuoja prieigą prie savo profilio informacijos asmenims, kurių nėra draugų sąrašuose.

Parengta pagal „Pew Internet & American Life Project“ informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!