Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/15896/pirmakart-rengiamame-euromedija2009-net-7-nominacijos/spausdinti/

Pirmąkart rengiamame „EuroMedija2009“ – net 7 nominacijos

Publikuota: 2009-03-05 10:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Pirmą kartą Lietuvoje bus renkami geriausi Lietuvos spaudos, televizijos, radijo ir interneto žurnalistai ir tinklaraštininkai.

Kandidatų darbai bus vertinami pagal įdirbį ir taip, kaip skatino domėtis ir dalyvauti diskusijose europinio masto klausimais – klimato kaita ir energetika, Europos ateitimi (Lisabonos sutarties temomis), ekonomikos augimo ir užimtumo skatinimu.

Redakcijos ir žurnalistai gali teikti nominacijas septyniose kategorijose: Europos plunksna – geriausiam Metų spaudos žurnalistui, Europos akis – Metų televizijos žurnalistui, Europos balsas – Metų radijo žurnalistui, Europos regionietis – Metų regioninės žiniasklaidos žurnalistui, Europos studentas – Metų jaunajam autoriui (gimusiam 1983 m. ar vėliau), Eurotinklius – Metų interneto vartų žurnalistui. Į Euroblogerio – Metų tinklaraštininko – nominaciją galės pretenduoti ir neprofesionalūs autoriai.

Kandidatai bus vertinami už kūrybiškumą ir analitiškumą, kūrinių aktualumą ir kalbą, vaizdinį iliustravimą ir įnašą į diskusiją apie Lietuvos interesus ir lūkesčius Europos valstybių šeimoje.

Kiekvienos iš septynių kategorijų laimėtojai bus apdovanoti Europos Komisijos atstovybės prizais – specialiai žurnalisto darbui pritaikytu nešiojamuoju kompiuteriu. Antrosios ir trečiosios vietos laimėtojai – paskatinamaisiais prizais ir diplomais.

Kovo 30 d. vyksiančiame apdovanojimų renginyje nugalėtojus pasveikins ir kalbą pasakys Europos Komisijos narė Dalia Grybauskaitė, renginį ves aktorius Andrius Žebrauskas.

„EuroMedijos 2009“ partneriais yra Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, Nacionalinė miestų ir rajonų laikraščių leidėjų asociacija, Regioninių televizijų asociacija, Lietuvos žurnalistikos centras, Interneto žiniasklaidos asociacija, Vilniaus Universiteto Komunikacijos fakultetas ir Vytauto Didžiojo Universiteto Viešosios komunikacijos katedra.

Konkurso nugalėtojus rinks Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dariaus Radzevičiaus vadovaujama komisija, kurią sudarys konkurso partnerių atstovai.

Iki 2009 m. kovo 13 d. konkursui autoriaus (ar grupės autorių) kandidatūras gali nominuoti visuomenės informavimo priemonės ir jų darbuotojai, žurnalistai ir jų asociacijos. Autoriams numatyta galimybė nominuoti pačius save (ne daugiau nei dviejose nominacijų kategorijose).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!