Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/14531/vdu-kviecia-moksleivius-i-informatikos-ir-matematikos-viktorina/spausdinti/

VDU kviečia moksleivius į informatikos ir matematikos viktoriną

Publikuota: 2008-12-10 07:31
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Vytauto Didžiojo universitetas

Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakultetas kviečia vyresniųjų klasių moksleivius registruotis į informatikos ir matematikos viktoriną „IFtorina’09“. Jau trečius metus organizuojamas renginys vyks 2009 m. sausio 31 d.

„Šia viktorina siekiame pristatyti informatiką ir matematiką kaip patrauklias ir perspektyvias specialybes, skatinti informacinės kultūros plėtrą jaunimo tarpe, ugdyti mokinių kūrybiškumą. Moksleiviai taip pat susipažįsta su studijomis VDU, čia dirbančiais dėstytojais ir besimokančiais studentais“, - teigia Informatikos fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Šidlauskas.

„IFtorina’09“

Viktorinoje kviečiami dalyvauti 3-4 gimnazinių ir 11-12 klasių moksleiviai. Renginio metu dalyviai varžosi komandinėse rungtyse, klausosi mokslo populiarinimo paskaitų, išbando jėgas kūrybinio namų darbo konkurse, pasitikrina savo informatikos ir matematikos žinias. Renginio nugalėtojams, stojantiems į VDU Informatikos fakultetą, suteikiami papildomi konkursiniai balai.

Mokinius atlydėję mokytojai galės dalyvauti informacinių technologijų seminaruose. Kaip ir pernai, jie bus tiesiogiai transliuojami internetu.

2008 metais viktorinoje „IFtorina‘09“ dalyvavo 70 moksleivių ir 40 mokytojų iš visos Lietuvos. Seminarų transliaciją internetu stebėjo per 500 internautų.

Viktorina vyks VDU Informatikos fakultete (Vileikos g. 8, Kaunas), renginys nemokamas. Norintys dalyvauti prašomi registruotis tinklapyje http://iftorina.vdu.lt iki 2009 metų sausio 19 dienos. Dalyvių skaičius ribotas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!