Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/1436/desimtaji-karta-isrinktos-geriausios-lietuvos-interneto-svetaines/spausdinti/

Dešimtąjį kartą išrinktos geriausios Lietuvos interneto svetainės

Publikuota: 2005-06-20 15:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: TOP.LT

Birželio 17 d. buvo paskelbti 10-tojo WWW svetainių čempionato rezultatai – geriausios lietuviškos interneto svetainės. Šiais metais 10-ajame Lietuvos www svetainių čempionate triumfavo svetainė www.ezys.lt. Šis originalus tinklalapis ir jo reklamos idėjos pelnė daugiausiai vertinimo komisijos narių simpatijų.

Dėl geriausios svetainės titulo rungėsi daugiau nei aštuoni šimtai dalyvių. 10-tajame Lietuvos WWW svetainių čempionate, kurį organizavo žurnalas „Kompiuterija – PC World“, užregistruota daugiau nei 800 interneto svetainių (vertinimui atrinkta per 600 darbų). Dalyvių šiek tiek mažiau nei praėjusiais metais, tačiau rengėjai džiaugiasi tuo, jog pagerėjo registruojamų darbų kokybė.

Nugalėtojai apdovanoti diplomais ir specialiais stiklo prizais. Geriausia asmenine svetaine išrinktas Alano Chošnau tinklalapis www.alanas.lt, geriausiu prezentaciniu puslapiu – www.telecom.lt. Atnaujintas AB „Lietuvos telekomas“ projektas www.takas.lt nugalėjo „naujienų ir žiniasklaidos“ kategorijoje. Geriausia elektroninių paslaugų svetaine tituluota aviabilietų rezervacijos internetu paslaugas teikianti www.greitai.lt. Pramoginių tinklalapių kategorijoje triumfavo „Grand prix“ laimėtojas, UAB „Gaumina“ ir „Leo Burnetti“ projektas, www.ezys.lt. Tarp bendruomenių portalų išsiskyrė jau penktus metus sėkmingai gyvuojantis www.rasyk.lt. „WWW kūrėjų“ kategorijoje šiemet pirma vieta skirta www.technostudija.lt svetainei, o „vienos temos“ nominacijoje nugalėjo entuziastų kuriama lietuviška enciklopedija lt.wikipedia.org.

Be to, jau antrus metus iš eilės, pradedančius interneto svetainių autorius apdovanojo Švietimo ir mokslo ministerijos „Mokyklų tobulinimo programa“. Specialūs diplomai įteikti trijų atokių miestelių pagrindinių mokyklų atstovams. Pagrindinės mokyklų tinklapių nominacijos laureate tapo Biržų rajono Pačeriaukštės Petro Poškaus pagrindinė mokykla. Šioje mokykloje per papildomo ugdymo pamokas vaikai mokomi kurti tinklalapius, naudojant turinio valdymo sistemą.

Po apdovanojimų ceremonijos, Domas Mituzas supažindino svečius su laisvosios enciklopedijos „Wikipedia“ idėjomis, papasakojo apie techninę šio projekto pusę, pristatė pasaulinės bendruomenės pasiekimus ir atsakė į užduotus klausimus. Domas Mituzas yra viso www.wikipedia.org projekto techninės dalies administratorius, atsakingas už serverių ūkį. Lietuvoje susibūrusi entuziastų bendruomenė taip pat ženkliai prisideda prie laisvosios enciklopedijos kūrimo.

Po renginio svečiai buvo pakviesti į sūrio puotą, kur buvo vaišinami įvairiausių rūšių sūriais, vynu, sultimis ir vaisiais. Svečiai diskutavo aktualiomis techninėmis temomis, dalinosi idėjomis, susipažino su kolegomis, kuriuos anksčiau buvo matę tik virtualiai.

Daugiau apie WWW svetainių čempionatą ir visą laimėtojų sąrašą rasite puslapyje www.top.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!